Iker Casillas era “San Iker” a Madrid. Els seguidors de l’equip Reial l’idolatraven i ell era l’etern capità. Tanmateix, amb l’arribada de José Mourinho a la banqueta del Santiago Bernabéu tot va canviar. El tècnic portuguès va rebre tot el poder de l’equip amb l’objectiu de transformar una plantilla amb Cristiano Ronaldo, Kaká o Benzema en un conjunt capaç de vèncer el totpoderós Barça de Guardiola. Malgrat que no se’n va arribar a sortir mai, el seu pas pel Reial Madrid sí que va deixar algunes empremtes, sobretot en Casillas.

El porter madrileny va ser desplaçat i marginat per Mourinho. Va donar els guants de la porteria blanca a Diego López i Casillas es va trobar en una situació en la qual no s’havia trobat mai. Va ser aleshores quan va començar a explicar públicament la seva mala relació amb el tècnic portuguès i, posteriorment, Mourinho el va acusar de “talp”.

Han passat ja molts anys des d’aquell enfrontament, tants com deu, i ara, després de la retirada de Casillas, tots dos actors principals d’aquest sainet han recordat el passat. Ho han fet en un documental a Movistar+ en honor al porter, qui no s’ha tallat ni un pèl a l’hora de parlar del conflicte: “No me’n penedeixo d’haver estat parlant públicament, potser sí que penso que no hauria d’haver fet un circ tan gran i podria haver-lo citat directament a ell per parlar cara a cara”. A la vegada, Mourinho també ha reconegut algun error en aquest episodi, ara que han passat els anys i és entrenador del Tottenham: “La comunicació no va ser molt bona”

Xavi i Piqué

El documental de Movistar+ també ha aconseguit el testimoni de dues persones que, en aquell temps, s’ho miraven des del bàndol contrari: Xavi i Piqué. Tots dos jugadors del millor Barça de la història també eren companys de Casillas a la selecció espanyola i han recordat els fets. Piqué ha destacat que “el focus dels enfrontaments entre Barça i Madrid va canviar i es va centrar en el conflicte intern dins del mateix Madrid”. Xavi, per la seva banda, ha reconegut que “Casillas ho va passar molt malament”.Més notícies

El missatge de Messi a Casillas després de la seva retirada

El capità del Barça ha reconegut la dificultat d'enfrontar-se al porter madrileny

Mourinho trenca el silenci i parla de la seva relació amb Casillas

El tècnic portuguès ha aprofitat l'ocasió de la retirada del porter de Móstoles

Nou comentari