Món Esport
Cas Fuenlabrada: intercanvi d’acusacions entre el CSD, LaLiga i el club madrileny
  • CA

El Consell Superior d’Esports ha lamentat els “errors greus” que es van cometre amb els positius per coronavirus del Fuenlabrada, que van comportar la suspensió del partit del conjunt madrileny contra el Deportivo. Segons el CSD, “tant el mateix club com LaLiga van conèixer el primer positiu el dissabte 18 de juliol a dos quarts d’onze de la nit”. “En aquell moment s’hauria d’haver establert una comunicació fluida amb les autoritats sanitàries”, ha assegurat a través d’un comunicat.

L’organisme que presideix Irene Lozano ha revelat, a més, que “el diumenge a la mateixa hora, el Fuenlabrada i LaLiga van saber que hi havia tres positius més”. “Es considera que existeix un brot quan hi ha tres contagiats i el diumenge ja n’hi havia quatre. El protocol estableix que una situació com aquesta ha de ser traslladada a les autoritats, però la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid no va ser informada, segons consta en l’informe de LaLiga”, explica el text del CSD, que considera que el conjunt madrileny “hauria d’haver apartat i aïllat tots els futbolistes que havien estat en contacte amb els positius”.

“El Fuenlabrada va cometre un error molt greu viatjant a La Corunya. No ho hauria d’haver fet, per un principi elemental de prudència, encara que els PCR restants del diumenge haguessin donat positiu”, ha finalitzat el Consell Superior d’Esports abans de recordar que l’actuació del club en qüestió “ha posat en risc la salut pública i la competició en el seu conjunt” i que, en conseqüència, “LaLiga i la Federació Espanyola han d’estudiar el cas i aplicar les mesures que considerin oportunes per evitar que la situació es torni a repetir”.

LaLiga considera “injust” i “deslleial” el comunicat del CSD

A la patronal no li ha agradat gens que el CSD l’hagi assenyalat com a part responsable dels errors greus en el protocol contra la propagació del coronavirus. L’entitat que presideix Javier Tebas ha considerat “injusta” i “deslleial” la reacció del Consell Superior d’Esports després que hagi posat en dubte la seva diligència en el cas Fuenlabrada. “És sorprenent que se’ns demani que comuniquem el positiu quan el Reial Decret deixa molt clar que han de ser els laboratoris que fan les proves els que han de remetre aquesta informació. A més, el CSD també s’equivoca quan parla dels brots, ja que qui els ha d’identificar és la Comunitat Autònoma afectada un cop rebi els resultats dels tests”, ha remarcat LaLiga per posicionar-se contra un comunicat que “només aconsegueix crear dubtes, sembrar confusió i oferir una imatge de descontrol i falta de rigor”.

I el Fuenlabrada, què en diu?

El club madrileny, com no podria ser d’una altra forma, també ha condemnat les acusacions “falses” i “de gravetat enorme” d’un CSD “que no s’ha posat en contacte amb nosaltres per obtenir informació abans de pronunciar-se oficialment”. “La informació sobre els positius es va comunicar a les autoritats sanitàries de la Comunitat de Madrid en tot moment. A més, no hi va haver un brot abans de la tarda del dilluns, ja que no es pot considerar brot i els afectats no han tingut contacte ni relació entre si. Tots els desplaçats a La Corunya ho van fer amb dos PCR i un test ràpid negatius”, ha insistit un Fuenlabrada que “en cap moment ha incomplert el protocol ni posat en perill la salut dels jugadors, la salut pública i la competició en el seu conjunt”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a juliol 23, 2020 | 16:03
    JordiP juliol 23, 2020 | 16:03
    Es una olla.
  2. Icona del comentari de: Joijo a juliol 23, 2020 | 16:21
    Joijo juliol 23, 2020 | 16:21
    Quines ganes d'embolicar la troca.El CSD menteix descaradament .El Deportivo ja era d 2a B encara q guanyés , només volen tapar la seva incompetència.I els aprofitats com el Numància o l' Elx només busquen els seus interessos encara q al terreny d joc no s'ho hagin guanyat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa