Cap símptoma de l’efecte Valdebebas: el Madrid guanya amb comoditat (3-1)

El Barça va fer la seva feina i va golejar el Mallorca per ampliar l’avantatge respecte al Reial Madrid i posar pressió sobre els blancs. Doncs sembla que els de Zidane no ho han percebut així i han vençut també el seu partit davant l’Eibar amb una facilitat i una comoditat gairebé insultants (3-0). L’estadi de Valdebebas, on juguen els merengues per les obres al Santiago Bernabéu, no ha hagut d’esperar ni quatre minuts per veure, amb les graderies buides, com el seu equip passava per sobre d’un rival que no ha ni intentat oposar resistència.

L’alineació de Zidane ha estat més o menys l’esperada. Hazard, recuperat totalment de la seva lesió, ha ocupat l’extrem esquerre i Rodrygo el dret i la velocitat d’aquestes dues puntes ha estat un dels factors diferencials per entendre la superioritat blanca contra un Eibar plagat de suplents. Al tercer minut, Kroos ha culminat una jugada embolicada a l’interior de l’àrea amb un autèntic golàs, que el VAR ha estat a punt d’invalidar per una posició dubtosa de Benzema. Sense fer gaires esforços, Ramos ha fet el segon i Marcelo el tercer, tots dos després de bones jugades de Hazard, una de les millors notícies per a l’afició merengue.

La segona part ha mantingut una tònica similar a la primera i els blancs han anat assegurant el marcador sense cap dificultat. Al minut 60 l’Eibar ha posat una mica d’emoció al duel amb un gol d’Expósito a la sortida d’un córner on Courtois ha comès una errada incomprensible que un porter professional no s’hauria de poder permetre. Els bascos s’han animat a partir del gol i han mostrat que el Madrid segueix sent aquell equip que es pot desinflar ràpidament. Tot i això, el coixí dels blancs era considerable i en cap moment han patit pel resultat. Més aviat semblava que reservessin forces pel pròxim enfrontament.

La nova normalitat s’assembla molt a la vella pel que fa a les dinàmiques de Barça i Madrid en Lliga. Els dos equips convencen molt poc. Poden arribar a golejar amb contundència i deixar molts dubtes. La classificació es manté exactament igual que durant l’aturada i els blaugrana continuaran tenint moltes oportunitats de posar pressió als merengues, ja que juguen abans que ells en moltes ocasions. La Lliga promet ser, com a mínim pel que fa a la proximitat a la classificació, molt emocionant.