Salaris més baixos i confiança obligada en el planter: així canviarà el futbol, segons Tebas

El president de LaLiga reflexiona al voltant de les conseqüències que tindrà el coronavirus en els clubs europeus

Javier Tebas ja fa temps que avisa que el coronavirus canviarà el futbol tal com el coneixíem fins ara. El president de LaLiga ha aprofitat una conferència de l’Institut Iberoamericà de Dret Esportiu per reiterar que “els clubs hauran de reduir els salaris dels seus jugadors perquè no tindran cap altra alternativa”. En unes declaracions recollides pel diari AS, el màxim dirigent del futbol espanyol ha argumentat la seva opinió amb la davallada d’ingressos que s’ha produït amb motiu de la pandèmia, que ha frenat en sec l’activitat esportiva.

A més, sempre segons el parer de Tebas, “els clubs hauran de mirar molt més cap al futbol base i el planter perquè no es permetran traspassos que excedeixin determinades quantitats econòmiques”. Això vol dir, per tant, que la Covid-19, que tants maldecaps ha generat a tothom, serà una bona oportunitat per desinflar la bombolla inflacionista del mercat de fitxatges i veure més joves dels filials fer el salt als primers equips per confeccionar les plantilles, quelcom que també ajudarà tots els equips a no sobrepassar el límit salarial previst per a la temporada vinent.

“No crec que hi hagi massa fitxatges el pròxim estiu. Ni a Espanya ni a cap altre lloc. La situació no convida a pensar el contrari”, ha valorat el president de LaLiga, que ha insistit en el fet que els sous dels futbolistes hauran de disminuir i les inversions milionàries per futbolistes s’hauran d’aparcar durant un temps.

Més informació

Nou comentari