Betis-València, la semifinal de la il·lusió
Els jugadors del Betis celebren el gol de Sergio León contra l’Espanyol. | EFE

El Barça-Madrid que ha determinat el sorteig de les semifinals de la Copa del Rei ha acaparat tot el focus mediàtic, però l’única realitat que es desprèn de l’enfrontament entre catalans i madrilenys és que algú dels dos no estarà a la final. L’altra plaça del partit decisiu de la competició del KO l’ocuparà el guanyador de l’eliminatòria entre el Reial Betis i el València, que si bé no és tan atractiva com el Clàssic, no és menys cert que promet emoció, gols i, en definitiva, futbol en estat pur.

El Reial Betis ho té clar: vol jugar la final al seu estadi, el Benito Villamarín. Els bètics van viure un dimecres apassionat (van eliminar l’Espanyol i el Barça va golejar el seu etern rival, el Sevilla) i tenen ganes de seguir somiant. A Heliópolis estan molt il·lusionats amb la Copa. El gran futbol desplegat pels homes de Quique Setién comença a donar resultats i encara que no els serà fàcil ja que al davant hi tindran un València que sempre garanteix competitivitat, els andalusos esgotaran les seves opcions fins al final.

Els jugadors del València celebren la seva classificació per a les semifinals de la Copa del Rei 2018/19. | EFE

Els de Marcelino García Toral, d’altra banda, estan aprofitant la Copa per maquillar una temporada força fluixa en termes de resultats. Els valencians van remuntar heroicament contra el Getafe de Bordalás i també anhelen jugar la final al Villamarín: els precedents (han superat set de les vuit eliminatòries que han disputat contra el Betis) els somriuen. Encara que el rival (Barça o Madrid) serà molt exigent, els afeccionats de Mestalla tenen ganes de viure una jornada única. L’anada de l’eliminatòria es disputarà a Sevilla el pròxim 7 de febrer (21.00h), mentre que la tornada a València serà, segurament, el 27 del mateix mes.