Món Esport
L’Atlètic ja juga a la mateixa Lliga que el Barça i el Madrid
  • CA

Simeone haurà de renovar el seu discurs de cara a les pròximes temporades. En els vuits anys que fa que és tècnic de l’Atlètic de Madrid, l’argentí estat protagonista de declaracions tan discutides com “el nostre objectiu és competir pel tercer lloc, no tenim cap opció quant a pressupost contra Barça i Madrid” o “ells tenen una estructura que els permet pagar 80 milions per un sol jugador; i nosaltres amb 100 milions hem de renovar tota la plantilla”. La realitat, però, és que l’equip matalasser ja juga a la mateixa Lliga que el Barça i el Madrid.

Un club amb capacitat de fer grans inversions

L’èxit esportiu de les últimes temporades, amb la Lliga guanyada l’any 2014, les dues finals de Champions, o l’Europa League i Supercopa d’Europa que van aconseguir el curs 2017-2018, han convertit ja l’Atlètic de Madrid en un equip de primer nivell mundial. Amb tots els avantatges i inconvenients que això comporta. L’aposta per Joao Fèlix, pel qual han pagat més que la seva clàusula de rescissió (126 milions d’euros), és un cop de puny sobre la taula. Tant en l’àmbit econòmic com esportiu, han aconseguit convèncer una de les peces més valorades i amb més futur del mercat, per sobre de superpotències com el Manchester City o la Juventus de Torí.

Un fitxatge que confirma la dinàmica del club en els últims anys de fer grans inversions pels millors jugadors joves del món, com va ser el cas del francès Lemar, pel qual van pagar 72 milions d’euros pel 70% dels seus drets; o futbolistes contrastats i destacats a escala mundial, com Diego Costa per 60 milions o Vitolo per 36. Una dada que ratifica aquest creixement és que dels deu traspassos més cars de la història de l’Atlètic de Madrid, nou s’han produït en els últims cinc anys.

A més, la construcció del Wanda Metropolitano, amb capacitat per a 68.000 espectadors i considerat un dels millors estadis del món, també és un clar exemple de l’evolució positiva de l’entitat blanc-i-vermella. El club va haver de fer una inversió de 310 milions d’euros per erigir-lo.

Difícil negociar pels seus millors jugadors

El creixement esportiu i del nivell de la seva plantilla també ha comportat que altres grans clubs europeus es fixin en les seves peces més preuades. Tanmateix, no és fàcil negociar un traspàs amb el president Enrique Cerezo, i més si ets un futurible rival seu. Per això, en les últimes temporades, el club de Chamartín està aconseguint ingressar grans quantitats de diners no a través de traspassos, sinó perquè equips de primer nivell han decidit pagar la clàusula de rescissió d’alguns dels futbolistes més importants de l’equip matalasser, com Griezmann, Lucas Hernández o Rodri.

Per tant, l’Atlètic de Madrid, a través dels èxits esportius dels últims anys, s’ha convertit en una superpotència mundial, amb capacitat de realitzar grans inversions pels millors futbolistes del món i sense necessitat de vendre les seves millors armes. El club ja té l’estructura per competir entre els grans, i el discurs d’equip inferior i sense opcions ja no hauria de servir Simeone tenint en compte el context actual que viu el seu equip.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa