La Lliga també fracassa en el seu segon intent d’exportar un partit als Estats Units

Javier Tebas torna a perdre. El Jutjat Mercantil número 12 de Madrid ha sentenciat, aquest divendres, que el partit entre el Vila-real i l’Atlètic de Madrid corresponent a la 16a jornada de la Lliga Santander no es disputarà a Miami tal com volia l’entitat organitzadora de la competició de la regularitat espanyola. El jutge, per tant, ha donat la raó a la Federació Espanyola i la Lliga de Futbol Professional no podrà aconseguir el seu objectiu d’exportar als Estats Units un compromís de la Primera Divisió espanyola malgrat que els dos equips implicats, tal com va passar la temporada passada amb Girona i Barça, hi estaven d’acord.

El jutge ha estimat que, davant una sol·licitud de celebració d’un partit de Lliga a l’estranger i tenint en compte l’absència de regulació sobre aquest tema a Espanya, ha d’acudir-se “al reglament de FIFA”, però sempre “en coordinació amb la RFEF i d’acord amb els criteris del CSD”. La Federació Espanyola estava fermament en contra de la proposta de Tebas. El partit, previst per al 6 de desembre, es jugarà a l’Estadi de la Ceràmica. LaLiga va anunciar, pensant en la possibilitat de jugar-lo a Miami, que es disputaria a les 22.00 hores d’Espanya. Tenint en compte que finalment es jugarà a València, el compromís s’ha avançat una hora.

Després de conèixer la decisió, la Lliga de Futbol Professional ha mostrat el seu “màxim respecte” a una decisió “que no prejutja el fons de l’assumpte”, que serà resolt en la vista de febrer, i ha incidit en la importància de jugar fora de les fronteres espanyoles. “Es tracta d’una estratègia a llarg termini per al creixement internacional, per la qual cosa esperem que a partir d’aquesta data LaLiga pugui dur a terme l’organització d’un partit oficial fora de les nostres fronteres”, ha indicat. “Acostar els clubs als seus afeccionats globals representa una oportunitat important per connectar amb ells i continuar treballant pel seguiment de la competició en l’àmbit mundial. Aquest creixement internacional deriva en un benefici per als mateixos clubs, els seus jugadors, els seus afeccionats, el conjunt de LaLiga, el futbol espanyol i la marca Espanya“, ha afegit.Més notícies

VÍDEO | L’arenga insultant i vergonyosa del Madrid contra el Barça abans del Clàssic

Abans de trepitjar la pista del WiZink Center, el metge del club blanc va catalogar el Barça com a "la colla més gran de rates de l'Eurolliga"

Piqué, sobre l’1-O: “Va ser molt dur, van passar uns fets molt dolorosos a Catalunya”

El central del Barça afegeix, en una entrevista a la 'Cadena COPE', que reivindicar el dret a decidir “és una cosa molt diferent que no va lligada al que moltes persones pensen”

Nou comentari