Atac sexista dels veterans del Terrassa a l’equip femení: “Aneu a fregar, sou unes guarres”

La junta directiva del Terrassa FC s’ha reunit aquest diumenge d’urgència per valorar el trist episodi que es va viure dissabte a l’Estadi Olímpic: mentre es disputava un Terrassa B-EF Viladecavalls del grup 2 la segona divisió femenina, un altre equip màster del conjunt egarenc s’escalfava darrere d’una de les porteries per jugar després un partit contra els veterans del Júpiter. El partit femení, però, s’ha suspès quan faltaven 10 minuts pel final pels presumptes insults d’uns quants jugadors de l’equip màster cap a les noies que estaven jugant. Una greu lesió d’una jugadora local ha obligat a aturar el partit uns minuts, fet que hauria estat objecte de recriminacions per part de l’equip màster, que ha demanat que no s’allargués més el partit. L’equip femení del Terrassa ja va ser objecte del focus mediàtic per la incorporació de Valentina Berr, la primera jugadora catalana transsexual en jugar un partit oficial. Berr, per cert, havia anotat l’únic gol de les terrassenques, que perdien 1-4 quan s’ha suspès el partit. 

 

 

Un cop s’ha produït aquest fet, les jugadores de tots dos equips han envaït el camp, amb pancartes  i no han permès que el joc es reprengués. S’han assegut al cercle central, indignades per l’actitud de l’equip màster, obligant l’àrbitre Alèxia Mayer a ajornar el partit. Tot plegat, criticant l’actitud de l’equip que presumptament les insultava, amb un gest que ha estat aplaudit des de la grada per part de diversos aficionats que estaven presenciant el partit. Uns fets desagradables que, com és lògic, no han passat desapercebuts pel club, que ha fet públic un comunicat on “condemna qualsevol acte de violència física o verbal” i anuncia que “prendrà les mesures que consideri oportunes durant les pròximes hores”. 

 

A l’acta arbitral, l’àrbitre ha recollit algunes de les desagradables frases pronunciades pels membres de l’equip màster del Terrassa FC. “Aneu a la cuina, aneu a fregar, sou unes merdes, sou unes guarres”, les han insultat. Després d’escoltar això, Mayer Calvo ha anat a avisar al delegat de camp del que estava passant, i li ha demanat si podia fer fora d’aquella zona als jugadors veterans per tal que es pogués reprendre el partit. Quan els delegats de l’equip femení s’han apropat als jugadors màsters, s’ha produït una baralla entre jugadors d’aquest equip i diverses jugadores i entrenadors del partit femení. El partit s’ha acabat suspenent al minut 75. 

 

El club deixa clar que aquests fets estan “totalment desvinculats dels valors de Terrassa FC”, i ha convocat de forma immediata els representants i els responsables de tots els equips i les àrees implicades. L’entitat obrirà una investigació interna per esclarir tots els actes i actuarà i prendrà totes les mesures necessàries. El Terrassa FC insisteix que el club “s’ha compromès a avançar en la construcció d’una societat i un esport que camini amb uns valors allunyats de qualsevol mena de violència, des del respecte, el treball en equip, la lluita, l’esforç i la superació”, motiu pel qual aquests fets no poden quedar impunes.Nou comentari