Món Esport
L’ascens de l’Andorra de Piqué a Segona B genera enrenou

La decisió de la Federació de concedir la vacant a Segona B al FC Andorra de Gerard Piqué ha estat molt protestada. El fet és que el club del Principat tot just acabava d’ascendir a Tercera Divisió i altres candidats reclamen la seva preferència en portar més anys a la categoria o haver disputat el playoff d’ascens a la categoria de bronze aquesta darrera temporada. És el cas, per exemple, de l’Hospitalet, que va disputar les rondes d’ascens enguany i veu ara com un club que ve d’una categoria inferior es queda amb la plaça.

El fet és que les condicions que va imposar la Federació eren clares: calia pagar els 452.022 euros estipulats per comprar la vacant. Els únics equips que han fet públic el pagament de l’import han estat l’Andorra, el Zamora i l’InterCity alacantí. Altres equips com l’Hospitalet han sol·licitat la plaça però no han pogut reunir la quantitat establerta per l’òrgan presidit per Luis Rubiales. D’aquesta manera, la Federació ha decidit que fos el club de Piqué el que accedís a Segona B, en ser l’únic que forma part del grup català de Tercera –al qual baixa el Reus– dels que ha abonat la quantitat.

Molts equips reclamen que el criteri establert per la Federació no segueix criteris esportius sinó econòmics. En un comunicat, l’Hospitalet anuncia que interposarà un “recurs al Consejo Superior de Deportes i denunciarem aquesta situació que contra l’esperit esportiu”. El Zamora, un dels altres candidats que tenia aspiracions a pujar i que ha pagat l’import, rebutja la decisió en considerar que era “l’equip amb major mèrit esportiu dels que havien abonat la quantitat”.Comentaris

  1. Icona del comentari de: el mussol emprenyat a juliol 31, 2019 | 08:46
    el mussol emprenyat juliol 31, 2019 | 08:46
    certament és tracta d'una injusticia esportiva, però l'Andorra no ha fet un altra cosa que seguir el reglament i presentar els diners.
  2. Icona del comentari de: Charlie a juliol 31, 2019 | 09:51
    Charlie juliol 31, 2019 | 09:51
    Ara se n'adonen que el futbol és un negoci

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa