L’Argentina supera els seus propis fantasmes i serà als quarts de final (0-2)

Era un partit a vida o mort per l’Argentina. Només els servia guanyar per classificar-se i evitar una nova catàstrofe. I aquest cop, l’albiceleste sí que ha respòs. Davant d’un rival molt inferior com Qatar, la selecció capitanejada per Messi ha aconseguit la victòria per 0-2 i estarà als quarts de final de la Copa Amèrica. Tot i no demostrar un joc molt vistós ni fluït, i amb més coratge que seny, els gols de Lautaro Martínez i Sergio Agüero han estat suficients perquè el conjunt argentí s’emportés tres punts vitals.

Contra els seus propis fantasmes

L’equip argentí no s’enfrontava en aquest tercer i decisiu partit de la fase de grup ‘només’ a Qatar, un equip clarament inferior tant per qualitat com per joc. Messi i els seus companys jugaven contra els seus propis fantasmes. Les imatges de les derrotes i els títols perduts durant aquests anys sobrevolaven la ment dels jugadors argentins. I a vegades, aquest és el pitjor rival de tots. Tot i això, el conjunt albiceleste ha demostrat una gran personalitat des del primer minut, i el gol de Lautaro Martínez quan només s’havien jugat cinc minuts de partit ha servit per contenir momentàniament la pressió i tensió dels jugadors sud-americans. L’Argentina no ha donat cap sensació de control en tota la primera part, i això Qatar ho ha aprofitat per tenir ocasions per empatar el partit, però no han estat encertats. Així, l’equip entrenat per Scaloni ha aconseguit arribar al descans amb un mínim avantatge i moltes coses per corregir.

Patiment i èxtasi final

En una segona meitat de poc futbol, l’Argentina ha patit. No podia ser d’una altra manera. Qatar ha tingut oportunitats per empatar el partit, però tant la defensa com el porter Armani han aconseguit evitar l’empat. Finalment, Agüero ha anotat el gol de la tranquil·litat i ha sentenciat un partit on l’albiceleste ha jugat amb més coratge que seny.

Amb aquests tres punts decisius, i la victòria de Colòmbia contra el Paraguai, l’Argentina es classifica com a segona del grup B i estarà als quarts de final de torneig, on s’enfrontarà a Veneçuela. Tot i això, el conjunt entrenat per Scaloni no ha mostrat un excels nivell de joc en aquesta fase de grups i necessita millorar, i molt, si vol tenir alguna oportunitat d’aixecar la Copa. Perquè tenir el millor jugador del món, i possiblement de la història, a vegades no és suficient si no disposes d’un pla de joc precís i meditat, i un grup cohesionat. Li queda molta feina per fer a l’Argentina encara.