Anglaterra esborra el somriure d’Espanya (2-3)

Anglaterra desdibuixa Espanya i fa tocar de peus a terra Luis Enrique. La selecció espanyola cau contra la quarta classificada del Mundial de Rússia en el tercer partit de la UEFA Nations League i no pot certificar l’accés a la fase final de la nova competició entre combinats nacionals (2-3). El dolç moment golejador de Paco Alcácer, que ha tornat a veure porteria, no pot evitar la primera desfeta de l’asturià com a seleccionador.

Sergio Ramos va dir, en la prèvia del duel entre espanyols i anglesos, que Harry Kane era un dels millors davanters del món, però que l’havien estudiat i que sabien com frenar-lo. Res més enllà de la realitat. El davanter del Tottenham ha fet i desfet a la seva voluntat i ha marejat una línia defensiva local que no aconseguit aturar-lo en cap moment. El mateix Ramos, molt desconcentrat, i Nacho no han pogut fer res perquè les seves intervencions es traduïssin en un voluminós 0-3 al descans. Espanya ha tingut la possessió, però el joc directe d’Anglaterra ha estat massa efectiu i els de Southgate s’han avançat gràcies a les dianes d’Sterling (2) i Rashford. El futbol de contraatac que els va portar fins a les semifinals de la darrera Copa del Món ha servit als britànics per desconnectar una selecció espanyola que només coneixia el somriure des que Luis Enrique havia aterrat a la seva banqueta.

A remolc, Espanya no ha pogut fer més que maquillar el marcador. L’autor del gol que ha esperonat el Benito Villamarín no podia ser un altre que Paco Alcácer; el davanter de Torrent ha vist porteria només un minut després d’entrar i ha activat un intent de reacció més emocional que futbolístic. La intensitat s’ha imposat al futbol, les ganes a l’estil i la selecció espanyola ha aconseguit arribar amb perill a l’àrea de Pickford. La falta d’encert en els últims metres ha impedit que la cosa anés a més i els tres punts han marxat volant cap a Anglaterra tot i que Sergio Ramos ha fet el segon en el minut 97, just abans que l’àrbitre xiulés el final.

Espanya tanca la segona aturada per partits de seleccions de la temporada amb una victòria còmoda contra Gal·les i una derrota dolorosa davant un dels combinats semifinalistes al Mundial de Rússia. La fragilitat defensiva d’un conjunt que ha trobat a faltar Jordi Alba (Marcos Alonso podria haver fet més en dues de les tres dianes visitants) ha provocat la primera desfeta de Luis Enrique des de la seva arribada al càrrec de seleccionador.