Els aldarulls a Xile obliguen a canviar la seu de la final de la Libertadores

La Confederació Sud-americana de Futbol (CONMEBOL) ha informat que la final de la Copa Llibertadores entre River Plate i Flamengo es jugarà finalment a l’Estadi Monumental de Lima i no a Santiago com estava previst al principi a causa de “circumstàncies de força major i ordre públic” per les protestes que van esclatar el 17 d’octubre a Xile. “Noves circumstàncies de força major i ordre públic, analitzades i avaluades amb prudència i tenint en compte la seguretat dels jugadors, del públic i de les delegacions, han motivat la decisió de portar la final de la Libertadores a Lima, el Perú, i mantenir la data del 23 de novembre“, assenyala el comunicat de l’organisme rector del futbol de Sud-amèrica.

A més, la CONMEBOL ha explicat que l’elecció del nou escenari ha estat possible gràcies a l'”oferiment del govern del Perú” i les “garanties de seguretat” que ha ofert. “La decisió va ser consensuada amb els presidents dels clubs Flamengo i River, de les associacions de l’Argentina, el Brasil i Xile i es va sustentar així mateix en la política de realitzar cadascuna de les finals úniques en diferents països”, afegeix. D’altra banda, ha agraït “vivament” al govern de Xile l'”activa col·laboració” que ha prestat per a l’organització de la final, prevista en un primer moment a l’Estadi Nacional de Santiago de Xile, i ha demanat al poble xilè i a les seves autoritats “pau i bona voluntat” en una època convulsa.

Els manifestants xilens van prendre els carrers el passat 17 d’octubre per la quarta pujada del preu del metro en pocs mesos i les protestes van créixer ràpidament fins a denunciar la desigualtat social i plantejar la necessitat d’elaborar una nova Constitució.Més notícies

Nou comentari