L’Alabès té la segona millor davantera de la Lliga

La davantera de l’Alabès està formada per dos jugadors gallecs, Joselu i Lucas Pérez. En l’últim partit davant del Leganés (1-1), el primer dels dos va aconseguir un gol als minuts finals per rescatar un empat davant l’equip madrileny. Amb aquest, ja són 15 gols els quals suma la parella gallega de l’equip basc, unes xifres que només superen Messi i Suárez al Barça amb un total de 20 gols entre els dos. Ni el Reial Madrid pot superar Lucas i Joselu, ja que, malgrat els grans registres de Benzema, que compta amb 11 gols, no hi ha cap altre davanter merengue que n’hagi fet més de dos.

Aquesta davantera està permetent l’Alabès respirar una mica en la taula classificatòria. Ara mateix són quinzens, sis punts per sobre del descens. L’equip basc ha anotat un total de 18 gols, per tant, només tres han estat marcats per jugadors diferents dels dos atacants gallecs. Són la parella de jugadors més determinants pel seu equip en aquest sentit, ja que un 83% dels gols depenen d’ells

Lucas Pérez té 31 anys i va ser format entre Alabès i Atlètic de Madrid. La temporada 2015/16 ja havia triomfat a la Lliga amb el Depor, marcant un total de 17 gols. Això li va valdre per fitxar, ni més ni menys, que per l’Arsenal d’Arsène Wenger. Allà, però, va fracassar i va tornar a l’equip gallec. Després d’un breu pas pel West Ham, sense gaire èxit, ha fitxat aquesta temporada per l’Alabès on la sort de cara a porteria li torna a somriure i ja suma fins a vuit gols a la Lliga

Per la seva banda, Joselu va iniciar la seva carrera com a futbolista entre el Celta i el Reial Madrid. Ha passat per molts equips europeus, com Hoffenheim, Stoke City o l’Eintracht de Frankfurt, on ha tingut registres que no han acabat de destacar. Amb 29 anys ha aterrat a l’Alabès provinent del Newcastle i fent parella amb el seu compatriota gallec està trobant el camí de la porteria. Amb set gols, un menys que Lucas, és un dels deu màxims golejadors de la Lliga