Món Esport
Així sona el nou himne de la Lliga espanyola

L’artista internacional Lucas Vidal ha compost la identitat sonora de LaLiga, una peça musical en la qual han participat més de 130 músics de 20 països que pretén representar la passió i ànima que es deixen els afeccionats del futbol espanyol en cada camp per animar els seu club de la Lliga Santander i LaLiga 1/2/3. La idea i maqueta de la peça musical, gravada entre Madrid, Praga i Londres, es va gestar a la capital d’Espanya, segons ha explicat el president de LaLiga, Javier Tebas, en la presentació oficial a la Fundació Giner dels Rius.

A Praga, a Smecky Music Studios, es van gravar els cors, i als estudis d’Abbey Road de la capital anglesa, a l’orquestra, formada per músics amb experiència en bandes sonores de pel·lícules com Star Wars, Jurassic Park The Avengers. “El que avui presentem és una cosa essencial per a LaLiga, que marcarà un abans i un després en la nostra història. Es tracta d’un so èpic, integrador i recognoscible, amb el qual tots els fans del nostre futbol puguin identificar-se. Felicitats Lucas perquè aquesta atemporalitat l’has aconseguit“, ha comentat Tebas.

Per part seva, el compositor Lucas Vidal, guanyador d’un EMMY i dos Goya, ha reconegut que participar en aquest projecte ha estat per a ell un “somni en majúscules”. “Vaig rebre l’encàrrec amb gran emoció, i immediatament vaig saber que es tractava d’una gran responsabilitat i que havia d’estar a l’altura de l’afició. Precisament és el públic el que m’ha servit d’inspiració, gràcies al seu batec a l’uníson, a la seva energia i al seu lliurament. Espero retornar-los amb aquesta identitat sonora la passió amb què es viu cada partit de la Lliga”, ha indicat. El projecte, en el qual LaLiga ha comptat amb Movistar, s’ha forjat durant un any de treball i ha tingut com a protagonistes els propis afeccionats de LaLiga des del ventre de les seves mares, predestinats a viure el futbol amb passió des del seu naixement perquè així ho fan també elles.

90 batecs

Més de 3.000 participants es van unir a aquesta iniciativa durant el mes de maig passat i, de totes aquestes històries, es van seleccionar 90, els anys que compleix la competició de LaLiga Santander. Aquests 90 batecs representen els afeccionats del futur, als quals s’uneixen els seus aplaudiments, rítmics i constants. “Batec i aplaudiment van indissolublement units i sumen les seves energies per crear un estat d’alegria i excitació col·lectives”, ha explicat Vidal. La melodia destaca per integrar el duel entre vents i cordes i desembocar, després d’un llarg in crescendo, en un moment àlgid gràcies a una pujada de mig to. L’himne incorpora instruments de diferents cultures amb l’objectiu de dotar-lo d’un caràcter universal.

LaLiga ha desenvolupat quatre versions diferents d’aquesta identitat sonora: un tema principal, Els batecs del futur, que s’incorporarà en totes les retransmissions televisives de LaLiga i més tard a les de ràdio; una underscore per a moments més pausats; una altra corporativa per a entorns professionals de LaLiga i esdeveniments; i una altra per a peces audiovisuals i sonores de LaLiga com a campanyes de publicitat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa