El president de l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), Rubén Alcaine, ha assegurat que “veu molt a prop la solució” a l’actual situació de bloqueig i la consegüent desconvocatoria de la vaga indefinida en la Primera Iberdrola després de la reunió entre totes les parts celebrada aquest dimarts sota la mediació del govern espanyol i les mesures preses per la patronal al costat de Mediapro. “Personalment, veiem la solució molt a prop. Els clubs hem fet tot el que hem pogut i ara hi ha un escenari diferent i nou i això desbloquejarà la situació de vaga”, ha apuntat Alcaine al final de la reunió celebrada.

L’ACFF va emetre aquest dilluns un comunicat de manera conjunta amb Mediapro amb una sèrie de mesures per ajudar a posar fi a aquest conflicte. El grup audiovisual va donar el vistiplau als clubs a accedir al fons de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i, a més ofereix 1,5 milions a canvi de retransmetre dos partits setmanals de la Primera Iberdrola perquè els equips puguin assumir el que suposaria el 75% de la parcialitat en els contractes i el salari mínim de 16.000 euros, punts que han provocat el bloqueig actual.

“Entenem que aportem una solució que abans no podíem aportar, en l’escenari actual la nostra millor oferta està sobre la taula”, ha asseverat Alcaine. “Tenim una altra reunió el dijous. Entenem que el que oferim desbloquejarà la situació i creiem que sí, que és la solució a una vaga que va malament a tot el futbol femení”, ha admès. El president de l’ACFF ha recordat que anteriorment no podien accedir a l’esmentat fons federatiu perquè estaven “compromesos” amb Mediapro, amb el qual havien signat un contracte audiovisual al març per valor de 9 milions per tres temporades. Per això, ha celebrat que la companyia hagi entès que “no ha de ser un problema” i que els clubs es puguin “acollir lliurement” a l’oferiment de la RFEF. “Ara cal veure de quina manera ens entenem amb la Federació”, ha puntualitzat.

De moment, no obstant això, cal recordar que la vaga de les futbolistes de Primera Divisió es manté convocada i prevista per al cap de setmana del 16 i 17 de novembre. Les parts, no obstant això, s’han emplaçat a una altra reunió aviat per arribar a un acord pel conveni col·lectiu que posi punt final a la convocatòria de vaga.Més notícies

Una estrella del Liverpool revela el secret de la remuntada heroica contra el Barça

Sadio Mané se sincera en una entrevista a 'France Football'

Comunicat impecable de l’Extremadura contra la catalanofòbia al seu estadi

El club deixa clar que el que va passar “no es va deure a cap indicació”, ja que “en el nostre estadi són benvingudes totes les llengües i idiomes que parlin de futbol”

Nou comentari