Món Esport
Koeman tornarà a entrenar la selecció dels Països Baixos

L’Associació Neerlandesa de Futbol (KNVB) ha anunciat que Ronald Koeman substituirà Louis van Gaal a la banqueta de la selecció masculina del país europeu un cop hagi acabat el Mundial del Qatar que se celebrarà enguany. L’exentrenador blaugrana tornarà, doncs, a una banqueta en la qual va treballar entre el 2018 i el 2020. Ho va fer fins que el Futbol Club Barcelona el va contractar. D’aquesta manera, després de perdre’s la darrera Eurocopa en haver adquirit el compromís amb l’entitat blaugrana, i si tot va bé, Koeman dirigirà l’oranje al campionat europeu del 2024 i al mundial del 2026.

L’heroi de Wembley ha assegurat que “estic desitjant que comenci la nova col·laboració. No vaig deixar la selecció holandesa per descontentament. Els resultats van ser bons durant la meva primera fase aquí. Aviat seguirem per aquest camí”. I té raó, en l’etapa en qüestió, l’equip nacional va aconseguir, en vint partits, 11 victòries, 5 empats i 4 derrotes. Va marcar 43 gols i només en va rebre 18. Koeman va classificar la selecció a l’Eurocopa del 2021, havent guanyat Alemanya per 2-4, i va ser finalista de la primera edició de la UEFA Nations League, perdent la final en mans de la Portugal de Cristiano Ronaldo. Va interrompre, però, l’etapa, després de la trucada de Josep Maria Bartomeu.

Retrobament amb tres blaugranes

Ara, es retrobarà amb Frenkie de Jong, Luuk de Jong i Memphis Depay. Ell va ser el tècnic amb el qual Frenkie de Jong va destapar-se. Després d’un primer any discret, amb Ernesto Valverde i Quique Setién a la banqueta, l’exjugador de l’Ajax va millorar substancialment amb Koeman especialment en l’assignatura de les xifres. El curs 2020-2021 va marcar 7 gols i fer 7 assistències. Per la seva banda, els altres dos esmentats, Luuk de Jong i Memphis, van ser fitxatges blaugranes a petició del tècnic.

Per tant, a partir de l’any 2023 Koeman iniciarà una nova aventura en el món del futbol. El de Zaandam, anteriorment, el Vitesse, l’Ajax, l’AZ Alkmaar, el PSV Eindhoven i el Feyenoord neerlandesos, el Benfica portuguès, el Southampton i l’Everton anglesos, el València, el Barça i la mateixa selecció.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa