Guardiola guanya la seva quarta Premier en una tarda boja

El Manchester City repeteix la història i guanya la Premier League després de remuntar un partit que perdia per dos gols contra l’Aston Villa. Els de Pep Guardiola perdien per zero gols a dos a menys de vint minuts del final del partit, les expressions del públic resumien molt bé els sentiments dels aficionats blaus i, finalment,l’Etihad ha viscut una nit èpica resolent una competició que s’ha lluitat fins al darrer minut, marcada per una darrera jornada que ha fet història amb el tècnic català a les banquetes de l’equip que ha sortit campió de la lliga anglesa.

El Manchester City supera l’Aston Villa

L’equip de Guardiola ha patit fins al final, ha vist com els dos gols de l’Aston Villa provocaven un neguit constant dins del terreny de joc i com els blaus es lamentaven cada cop que s’aproximaven a la porteria contrària sense encert. No obstant això, tres gols en sis minuts als compassos finals del partit, han assegurat el títol que el Liverpool pretenia prendre al Manchester City. Els de Pep Guardiola depenien d’ells mateixos i quan s’han vist per darrere en el marcador i que el Liverpool no guanyava el seu partit, però que estava a un gol de fer-ho, es podia veure com tot l’estadi estava patint de valent veient com l’oportunitat s’escapava entre els dits de l’equip.

Pep Guardiola, Gundogan i Rodri fan història

L’heroi ha estat l’alemany Gundogan, que ha marcat dos gols pocs minuts després de sortir al terreny de joc, l’altre autor ha estat l’espanyol Rodri amb un golàs amb el qual ha fet l’empat. Amb aquest títol, Guardiola suma la seva quarta Premier League des de la seva arribada a Anglaterra i acaba amb els fantasmes d’acabar una temporada en blanc on el Liverpool de Klopp tenia opcions a fer història i guanyar totes les copes possibles. A més a més, el Manchester City suma el vuitè títol de lliga en un partit que quedarà en la història de la Premier.

D’Agüero a Gundogan

El partit ha recordat aquella darrera jornada de l’any 2013 on el Manchester City perdia per dos gols a un contra el Queens Park Rangers. Els blaus es jugaven la lliga a la darrera jornada contra el Manchester United, que havia guanyat el seu partit tal com ha fet avui el Liverpool. Quan pràcticament no quedava temps, el davanter Sergio Agüero marcava un gol que remuntava el partit i feia alçar el títol de lliga al Manchester City. Precisament, aquesta temporada el Manchester City porta un record d’aquell moment a la samarreta, on apareixen els números 93:20, que és precisament el minut i segon en el qual Agüero va marcar el gol que va fer campió al City tal com Guardiola i els seus l’han fet avui. En aquesst cas, la història ha estat protagonitzada per Gundogan amb un gol que té la mateixa importància i que ha arribat uns minuts abans.