Món Esport
Haaland ja lidera la llista dels fitxatges més mediàtics de Guardiola

Ja és oficial. Erling Haaland s’incorporarà al Manchester City l’estiu vinent. D’aquesta manera, l’equip anglès perfecciona una plantilla que ja era molt competitiva… però que trobava a faltar un davanter centre. Pep Guardiola tindrà segurament la millor plantilla del continent en el seu nou intent de conquerir el continent guanyant una Champions que se li ha resistit els darrers anys. El tècnic català, doncs, ha tornat a guanyar la partida a altres grans equips europeus que també volien fitxar el noruec. Si bé encara no ha jugat a les seves ordres, ja es pot considerar que Haaland és un dels millors fitxatges que ha fet Guardiola. I, alhora, dels més mediàtics. Quins han estat els altres? Món Esport els repassa.

Dani Alves

El primer gran fitxatge de Pep Guardiola des que va començar a ser tècnic va ser el de Dani Alves. El brasiler va fitxar pel Barça de Guardiola l’estiu de l’any 2008. I molts altres pretenien fitxar-lo. Un d’ells, el Reial Madrid. Però finalment va decantar-se pel club culer, i hi va fer història. En els quatre anys en els quals Guardiola va ser tècnic del Barça, Alves va brillar i va ser un dels millors futbolistes del món. Les seves assistències, els seus gols, el seu lideratge i la seva alegria van contribuir en gran mesura a fer d’aquella etapa una de les més exitoses de la història.

Zlatan Ibrahimović

La temporada següent va arribar un futbolista que va aixecar expectació com pocs: Zlatan Ibrahimović. El suec va aterrar a Barcelona amb la missió de substituir Samuel Eto’o, que va emprendre el camí contrari: del Barça a l’Inter. Guardiola va fer fora el camerunès pel seu dur caràcter, però va signar un jugador encara pitjor en aquesta matèria. Això sí: això no treu que en primera instància el fitxatge hagués generat molta il·lusió. A més, malgrat estar només un curs al Camp Nou, va tenir bones actuacions en l’apartat futbolístic.

David Villa

Un altre jugador transcendental en aquell torneig i en aquella temporada va ser David Villa. En aquest cas, Guardiola va tornar a guanyar la partida a altres clubs. És sabut que el Reial Madrid desitjava fitxar el crack espanyol, però finalment aquest es va decantar pel Barça. Es va decantar pel Barça el màxim golejador del Mundial que s’acabava de disputar, el de Sud-àfrica, així com el màxim golejador històric de la selecció espanyola i un dels millors davanters d’aquella època. Finalment Villa va donar la raó al tècnic, marcant una bona xifra de gols. Entre ells, un doblet al Madrid al 5-0 i un a Wembley, en la final de la Champions, contra el Manchester United.

Cesc Fàbregas

Aquest cas és, salvant les distàncies, semblant a l’esmentat d’Ibrahimović. Cesc Fàbregas va fitxar pel Barça l’any 2011, i venia sent un dels millors migcampistes de la Premier League i d’Europa. El traspàs, a canvi de quaranta milions d’euros, va generar molta il·lusió entre el barcelonisme liderat per Guardiola. Era el retorn del nen prodigi. Finalment, el d’Arenys de Mar no va complir amb les expectatives. Mai no va trobar una regularitat. Això sí, en la temporada que va coincidir amb el tècnic català va tenir molt bones actuacions.

Mario Götze

Aquí es dona un altre cas semblant al de Ibrahimović. I més aviat al de Cesc. Mario Götze venia de brillar al Borussia Dortmund de Jürgen Klopp. L’alemany era un dels grans jugadors del moment, i el seu fitxatge va generar moltes expectatives. Finalment, especialment per problemes físics però també per manca d’adaptació, no va estar a l’altura.

Robert Lewandowski

El fitxatge de Robert Lewandowski ha sigut un dels millors traspassos de Guardiola. El polonès jugava al Borussia Dortmund, fins que va acabar contracte. Per tant, aquí s’afegeix una altra gran acció: el van fitxar sense pagar cap euro a l’equip rival. I la resta va ser història. Lewandowski va convertir-se en el millor substitut possible de Mario Mandzukić, fins aquell moment davanter centre indiscutible, i ha estripat tots els rècords possibles.

Xabi Alonso

Xabi Alonso és un dels protagonistes de la selecció espanyola campiona del món. I també del primer Reial Madrid de Carlo Ancelotti, que va guanyar la desena Champions del club. El basc, però, volia canviar d’aires. I allà, Guardiola es va avançar, novament. Fitxatge clau per al mig del camp del Bayern, que també va donar un gran resultat.

Leroy Sané

Leroy Sané és el primer gran fitxatge del Manchester City de Guardiola. El també alemany venia de brillar al Schalke 04, amb una actuació memorable al Santiago Bernabéu en un partit de Champions. Era un dels grans jugadors joves del moment. Guardiola i el seu equip tècnic ho sabien, i van guanyar, novament, la partida als gegants europeus. L’extrem va deixar bones actuacions a l’Etihad Stadium, si bé després va recalar al Bayern de Munic.

Ilkay Gündogan

Ilkay Gündogan és, com l’esmentat Götze, un dels altres artífexs de l’inesperat subcampionat europeu del Borussia Dortmund de Klopp l’any 2013. Un dels grans migcampistes alemanys pretès per tota Europa. Un altre cop, Guardiola el va convèncer per dur-se’l a la Gran Bretanya. I fins ara ha donat un molt bon rendiment.

Bernardo Silva

Bernardo Silva també ha estat un dels artífexs d’un equip revelació a Europa. En aquest cas, es tracta del Mònaco. Silva va tenir un paper molt destacat en el bon curs europeu del Mònaco la temporada 2016/2017, en el qual va assolir les semifinals de la Champions. Tan bon paper va tenir, que va convèncer Guardiola. Avui en dia és un dels millors jugadors del Manchester City. De fet, va ser el millor jugador al Santiago Bernabéu en el darrer Madrid-City, si bé no va poder evitar la derrota.

Riyad Mahrez

Nova partida guanyada. I nou artífex d’un gran èxit d’un equip revelació. Riyad Mahrez va ser un dels estandards de la històrica Premier League que va aixecar el Leicester City l’any 2016. Va tenir grans actuacions, amb grans estadístiques. I, qui si no, Guardiola. El tècnic el va convèncer, i a dia d’avui l’algerià brilla a l’extrem dret citizen.

Jack Grealish

Aquest també és un cas similar al de Zlatan Ibrahimović i Cesc Fàbregas. Encara no tan exagerat com el de Götze. El City, equip amb un potencial econòmic pràcticament infinit, va gastar al voltant de cent milions d’euros per Jack Grealish, un extrem esquerre que brillava a l’Aston Villa i a la selecció anglesa. I potser se’ls va anar la mà. Si bé mereixia jugar en un equip amb el potencial i la qualitat del City, potser el preu va ser desmesurat. I és que l’anglès no és pas titular. Això sí, és un dels grans moviments de Guardiola per haver guanyat, novament, la partida a altres grans equips i per haver fitxat a un jugador que prometia i encara promet molt.

Erling Haaland

Erling Haaland és el darrer gran fitxatge de Guardiola. El noruec és un dels grans davanters centre del moment, juntament amb Karim Benzema i Robert Lewandowski. I està cridat a dominar la següent dècada futbolística, amb Kylian Mbappé. Si el davanter compleix les expectatives, podria entrar fins i tot al TOP-3 de millors fitxatges de Guardiola tenint en compte expectatives però també rendiment. Fins ara, al Borussia Dortmund ha acumulat estadístiques estratosfèriques. Guardiola torna a guanyar la partida als grans europeus. I per algun motiu serà.



Més notícies
Erling Haaland, durant un partit | Europa Press
El Manchester City de Guardiola anuncia el fitxatge de Haaland
Notícia: El Manchester City de Guardiola anuncia el fitxatge de Haaland
Comparteix
El club anglès ha fet oficial la incorporació de l'astre noruec a partir de l'1 de juliol d'aquest any 2022
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola ja té la peça clau que li faltava per guanyar-ho tot l’any vinent
Notícia: Guardiola ja té la peça clau que li faltava per guanyar-ho tot l’any vinent
Comparteix
La premsa anglesa confirma el fitxatge d'Erling Haaland pel Manchester City
Robert Lewandowski, jugador del Bayern de Munic | Europa Press
El fitxatge de Lewandowski pel Barça només depèn d’un obstacle
Notícia: El fitxatge de Lewandowski pel Barça només depèn d’un obstacle
Comparteix
Si el Bayern de Munic el deixa marxar, el club blaugrana l'incorporarà el pròxim estiu
Ibrahimovic i Raiola, en arxiu | @iamzlatanibrahimovic
Ibrahimovic es postula com a principal hereu de Mino Raiola
Notícia: Ibrahimovic es postula com a principal hereu de Mino Raiola
Comparteix
El davanter suec podria deixar el Milan, retirar-se i convertir-se en representant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa