Món Esport
La inesperada aposta del Chelsea per substituir Tuchel a la banqueta

El Chelsea va fer oficial l’acomiadament de l’entrenador Thomas Tuchel després de perdre a contra pronòstic en la jornada inaugural de la UEFA Champions League. Els londinencs van rebre un 1-0 advers al camp del Dinamo de Zagreb, la ventafocs del seu grup. I això va ser el detonant per prendre una decisió molt controvertida. I és que amb l’alemany havien guanyat l’orelluda, fa un any i escaig. Ara, els britànics han anunciat que el seu relleu serà el britànic Graham Potter.

El Chelsea, acostumat a tenir tècnics de renom

El seu nom és força desconegut, i per tant és una aposta inesperada. I és que en els darrers anys, el Chelsea ha acostumat a tenir entrenadors de renom, que venien de fer grans coses a Europa. És el cas de José Mourinho, Antonio Conte o Carlo Ancelotti. O Tuchel, que venia de fer les coses bé al Paris Saint-Germain i al Borussia Dortmund. Abans de l’alemany, això sí, hi va estar Frank Lampard, mite dels blues però amb poca experiència com a tècnic.

Graham Potter, amb una gran trajectòria al futbol modest

És una decisió, doncs, arriscada. I és que Potter ve d’entrenar el Brighton, modest equip de la Premier League. Ho ha fet durant els darrers quatre cursos. Abans, havia dirigit el Swansea, que és de Gal·les però que competeix a la lliga anglesa, durant un any, i l’Östersunds suec. De fet, en aquesta etapa va brillar. Va adquirir les seves regnes l’any 2011, quan el conjunt vermell-i-negre estava a la quarta divisió del país escandinau, i el va deixar set anys després a la primera divisió, i havent assolit una cinquena plaça a la mateixa.

De fet, al Brighton també ha fet una bona carrera. En els quatre cursos que hi ha estat, hi ha aconseguit amb comoditat l’objectiu principal, la salvació a la lliga més important del continent. A més, en la darrera temporada va acabar en una meritòria novena posició. És la millor fita del club en la seva història. A més, ha consolidat un equip reconeixible, catapultant, entre altres, el rendiment del català Marc Cucurella.

Els canvis a mitja temporada funcionen al Chelsea

Sigui com sigui, és una aposta arriscada i que denota personalitat. Si bé la decisió de fer fora Tuchel és molt polèmica, la que la dirigència nova i successora de la de Roman Abramóvitx ha pres és valenta. A hores d’ara, Potter no té el perfil alt dels Mourinho, Ancelotti, Tuchel o Conte esmentats, però una bona trajectòria. Acostuma a adaptar-se bé als seus jugadors i a les circumstàncies dels partits. A més, aquest curs ha deixat, després de sis jornades, el Brighton en la quarta posició.

D’altra banda, cal recordar que en l’equip de Stamford Bridge els canvis en la meitat de la temporada han funcionat molt bé. Les dues Champions que han guanyat els blues, l’any 2012 i el 2021, van arribar després d’un canvi a la banqueta (Roberto di Matteo per André Villas Boas en la primera ocasió, i Tuchel per Lampard en la segona).



Més notícies
Thomas Tuchel, en un enfrontament amb un entrenador rival | Europa Press
El primer dia de la Champions provoca canvis molt destacats a les banquetes
Notícia: El primer dia de la Champions provoca canvis molt destacats a les banquetes
Comparteix
El Chelsea, el Sevilla i el Leipzig acomiaden o acomiadaran els seus entrenadors
Aubameyang celebra un gol al Santiago Bernabéu | Europa Press
El Barça anuncia la venda d’Aubameyang al Chelsea
Notícia: El Barça anuncia la venda d’Aubameyang al Chelsea
Comparteix
La venda s'ha tancat per dotze milions d'euros, el traspàs de Marcos Alonso i variables
Roman Abramovich, actual propietari del Chelsea | Europa Press
El Chelsea canvia de propietari a causa de la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: El Chelsea canvia de propietari a causa de la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
Abramovich vendrà el Chelsea per uns 5.000 milions d'Euros a l'americà Tod Boehly
Marcos Alonso, jugador del Barça | FC Barcelona
Marcos Alonso reivindica el seu barcelonisme i dissipa dubtes
Notícia: Marcos Alonso reivindica el seu barcelonisme i dissipa dubtes
Comparteix
El defensa es va formar al planter del Madrid, però el seu pare, exjugador blaugrana, l'havia fet barcelonista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa