Món Esport
Wu Lei, una estrella amb asterisc per a l’Espanyol
  • CA
Wu Lei, una estrella contrastada a la Xina que podria arribar lesionat a l’Espanyol | EFE

L’anunci de Wu Lei ha estat una contraprogramació de llibre. Encara amb el nyap davant el Reial Madrid a la retina, l’Espanyol s’ha llevat la son de les orelles en oficialitzar l’arribada d’una de les estrelles més cèlebres del futbol asiàtic. Wu Lei, de fet, arriba sota l’estela de ser el vigent Bota d’or de la Superlliga xinesa, amb 27 gols i 10 assistències en 29 partits, i un dels futbolistes amb més recorregut del continent. Home de club i tot un ídol de masses a la Xina, Lei s’ha guanyat a pols el seu estatus de figura gràcies als 102 gols i 57 assistències que ha acreditat en sis temporades al Shanghai SIPG.  

 

El seu fitxatge, però, genera dubtes. I no només perquè la situació de l’Espanyol parla per si sola, si no perquè sembla que el futbolista asiàtic arribaria lesionat i a expenses d’una revisió mèdica que haurà de determinar quin és el grau de la lesió que el jugador té a la clavícula. El davanter, segons diversos mitjans xinesos, es va lesionar durant el transcurs de la Copa d’Àsia i, fins i tot, s’hauria arribat a plantejar passar pel quiròfan. 

 

El somni xinès de Chen

Wu Lei
Wu Lei arriba a l’Espanyol per acompanyar Borja Iglesias a la punta de l’atac. | EFE

Lesions a banda, el que també preocupa és la seva capacitat d’adaptació al futbol europeu. Si bé és cert que Lei és una absoluta referència al seu país, també ho és que els futbolistes asiàtics –més enllà d’Inui, per exemple- mostren evidents reticències a l’hora d’adaptar-se a un altre tipus de futbol. Sense anar més lluny, la pericada encara recorda la controvertida arribada d’un Nakamura que aterrava a Barcelona amb la condició de crack, i que marxava mesos després a causa d’una alarmant falta d’adaptació al futbol de l’equip i a l’entitat. Només un jugador xinès, de fet, ha jugat a la Lliga Santander: Zhang Chengdong. L’extrem, que va arribar el curs 2015-16 al Rayo Vallecano, mai va acabar d’adaptar-se a la Lliga i, mesos després, acabava fent les maletes en haver disputat només 9 minuts en mitja temporada.

 

El tempo de la seva arribada, així mateix, és un altre dels dubtes sobre el seu fitxatge. I és que a la dramàtica situació blanc-i-blava –sumen només 3 dels darrers 30 punts possibles-, s’hi suma també el fet que Lei hagi arribat al mercat d’hivern. Una finestra reservada només a futbolistes de rendiment immediat i que puguin salvar la papereta fins l’estiu vinent. Lei, pel que sembla, podria arribar fins i tot lesionat.

 

El que sí que està clar, però, és que el seu fitxatge rubrica un dels somnis de Mr. Chen i també permet que l’Espanyol pugui obrir una quota de mercat a la Xina, on Lei és tota una estrella. De moment, el club ja ha volgut fer la feina per avançat i, abans que el futbolista aterrés a la ciutat comtal, ja ha posat a la venda la seva samarreta. 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa