Món Esport
Una final per frenar l’agonia
  • CA
Borja Iglesias, referència blanc-i-blava, un dels grans actius per sortir del pou   | EFE

“Hem de ser conscients que el cap de setmana anem a una guerra”. Clar i contundent, un dels homes forts del vestidor, Víctor Sánchez, donava a entendre que a l’estadi de la Ceràmica hi hauria en joc quelcom més que tres punts. Amb una dinàmica terrorífica i que evoca, ineludiblement, al descens, els futbolistes de Rubi són conscients que, tot el que no sigui puntuar a Vila-real, farà que la situació sigui insostenible. Tres punts de 30 possibles marquen el camí d’un Espanyol i d’un Rubi obligat a reconduir la dinàmica si no vol que els despatxos prenguin la paraula. Vila-real, doncs, s’ha convertit en l’escenari del primer ara o mai de Rubi, l’escenari d’un partit més que transcendental, l’escenari d’una guerra (12:00 h. / Bein LaLiga).

 

La gasolina, aquesta vegada, ha de durar els 90 minuts. Després de veure com l’Espanyol perdia tota aspiració al Villamarín en caure rendits a partir del minut 70, els blanc-i-blaus no es poden permetre el luxe de tornar a defallir. El de Vila-real s’ha convertit, a hores d’ara, en el partit més important del curs i els futbolistes en són conscients. Havent donat clares mostres davant el Betis que aquest equip, si vol, pot modular la seva cara, l’Espanyol té una oportunitat única per espantar els fantasmes del descens, tornar a mirar cap amunt, noquejar el Vila-real i salvar el cap d’un Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ que, tot i això, nega que el partit sigui “una final”. 

 

Allargar el patiment ‘groguet’

 

Ha de ser la màxima blanc-i-blava. La setmana a la Plana ha estat marcada per la més que estranya tornada de Javi Calleja a la banqueta –fa un mes i mig va ser destituït i substituït per Luís García Plaza-, i per l’obligació de sortir, com sigui, de les posicions de descens que ocupen. A cinc punts de la zona de permanència i a sis de l’Espanyol, que es comença a enfonsar a la taula, els ‘groguets’ focalitzen totes les seves forces en poder vèncer els seus rivals directes. I un d’aquests, a hores d’ara, és l’equip blanc-i-blau.

 

Per això mateix, doncs, no s’hi val a badar. Sortir desconnectats com el dia del Reial Madrid no és una opció i ‘sucar’ a l’estadi de la Ceràmica s’ha de convertir en una absoluta prioritat si es volen evitar mals majors. Qui sap, en aquesta línia, si la reconversió perica pot arribar a mans de la nova tripleta de fitxatges, dos dels quals han entrat a la convocatòria -Wu Lei i Ferreyra-, i de la tornada a la convocatòria de l’imprescindible David López. 

 

Possible alineació: Diego López; Rosales, Mario Hermoso, David López, Dídac; Marc Roca, Melendo, Darder; Sergio García, Ferreyra i Borja Iglesias. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa