L’Espanyol, aferrat a la figura d’ Iglesias, intentarà aconseguir la proesa davant el Madrid | RCDEspanyol

Mai és bon moment per rebre el Real Madrid. En hores baixes o en un moment de màxima esplendor, la visita dels blancs sempre es preveu com una prova complicadíssima on l’Espanyol, i més en el moment que travessa, acostuma a començar una passa per darrere. Els més escèptics, però, s’aferren a la mateixa màxima, la que afirma que els blanc-i-blaus, en partits com aquests, hi tenen més a guanyar que a perdre. Que li preguntin sinó a Gerard Moreno. L’any passat, en dates similars i pràcticament orfes de lideratge de Quique Sánchez Flores, el davanter de Santa Perpètua de Mogoda va fer tocar el cel a l’afició blanc-i-blava després de 10 anys de sequera contra els blancs.

 

Aferrar-se a l’èpica, per tant, no és una mala alternativa per a un Espanyol que necessita remuntar el vol en Lliga. Vuit derrotes en els últims nou partits en Lliga evidencien que els rivals han trobat la fórmula per contrarestar l’ideari inicial de Rubi i, per tant, calen solucions per evitar que l’equip centri les seves aspiracions en eludir el descens. Amb la infermeria col·lapsada i amb la necessitat de jugar, altra vegada, amb el jove Lluís López acompanyant Hermoso a l’eix de la defensa, l’Espanyol haurà de fer mans i mànigues per oferir resistència al desganat Madrid de Santiago Solari.

 

Una lluita per tornar a ser feliços

 

Que l’Espanyol no troba el camí és evident. En 72 hores, aquest equip mostra que és capaç del millor i del pitjor, i passar del drama absolut d’Ipurua a una notable primera part davant tot un Betis en Copa. Per combatre al tot poderós Reial Madrid, doncs, és necessari trobar un terme mig i una estabilitat que et faci arribar viu a la segona meitat.

 

Aquesta, però, és també una assignatura pendent per a un Espanyol que aquesta temporada s’està mostrant massa fràgil a les segones parts. Els blanc-i-blaus, sota la doctrina de Rubi, acostumen a fer una passa enrere massa aviat i això provoca que, a la represa, la majoria de rivals tinguin la capacitat física i mental de combatre de tu a tu a l’Espanyol. La llista de partits dictats per aquest guió, de fet, és innumerable i Rubi està obligat a fer-hi alguna cosa al respecte.

 

Amb l’espineta de l’anada

 

L’Espanyol, tot i que en una situació molt diferent, encara té clavada l’espineta del duel de la primera volta al Santiago Bernabéu. Un solitari i immerescut gol de Marco Asensio va negar la glòria als espanyolistes després d’haver posat contra les cordes a l’aleshores Reial Madrid de Julen Lopetegui. Des d’aquell partit, però, Espanyol i Madrid han involucionat fins a arribar-se a topar amb les seves pitjors versions al llarg d’aquesta temporada. Qui sap, doncs, si aquesta és una bona oportunitat per noquejar un Madrid tocat de mort en Lliga.

 

Possible alineació: Diego López; Rosales, Mario Hermoso, Lluís López, Dídac Vilà; Marc Roca, Granero, Darder; Baptistao, Sergio García i Borja Iglesias.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa