Tarda infausta a Mendizorrotza (1-0)

La desgràcia ha acompanyat l’Espanyol a Mendizorrotza. Un gol molt matiner de l’Alabès i una aturada d’handbol de Pacheco a Sergio García al 92′ han impedit que l’equip blanc-i-blau, que ha jugat tota la segona part amb un jugador menys per l’expulsió de Mario Hermoso, sumés al camp del cuer en una tarda infausta i plujosa al nord d’Espanya. Els blanc-i-blaus han anat a remolc del seu mal inici contra un rival dur i necessitat que s’ha desentès de la pilota -només ha tingut el 35% de la possessió- i que ha tallat l’atreviment català a base de faltes i d’interrupcions.

Quique no ha fet cap canvi sobre el seu onze tipus. Leo Baptistao, en dubte per una sobrecàrrega, ha sortit d’inici com també ho ha fet Pau López, ja indiscutible a la porteria, i Víctor Sánchez, amo i senyor del lateral dret blanc-i-blau.

Cop psicològic

Les coses han començat molt malament per a l’Espanyol. Als 45 segons de partit Christian Santos ha fet l’1-0 amb un xut potent des del punt de penal després d’un refús defectuós procedent d’un córner mal defensat per l’equip de Sánchez Flores. Cop psicològic. El gol ha fet mal al conjunt català, que se sent més còmode sense dur la iniciativa i abrigat en defensa. Obligats pel marcador, els pericos han fet un pas endavant enfront d’un rival també reactiu que ha frenat el ritme de l’Espanyol a còpia d’intensitat i de faltes.

Amb el pas dels minuts el domini visitant ha esdevingut en un setge sobre la porteria de l’Alabès que no s’ha traduït en ocasions de perill. Només Baptistao (33′), amb un remat de cap tou a les mans de Pacheco després d’una gran acció de Gerard Moreno, s’ha acostat al gol. Abans Manu García havia desaprofitat una altra badada defensiva blanc-i-blava. Sol dins l’àrea, xutà als núvols.

Hermoso complica les coses

L’expulsió de Mario Hermoso a cinc minuts del descans ha reprimit l’assetjament blanc-i-blau. El jove central, que ha pecat d’inexperiència, ha vist la segona targeta groga per un cop de colze innecessari a Manu García en una disputa aèria. Sánchez Flores l’ha renyat de camí als vestidors per una acció que ha minvat molt a l’Espanyol en cerca de l’empat. Abans del descans d’una primera part tensa i plena d’infortunis pel conjunt català, Pau ha impedit el 2-0 amb una gran aturada a un xut llunyà de Munir.

Quique ha reestructurat l’equip a la mitja part: Naldo ha entrat per Víctor Sánchez -amb problemes físics- per fer de central al costat de Javi Fuego i David López en una defensa de tres improvisada amb Aarón i Piatti pels carrils exteriors. L’atreviment de Sánchez Flores ha embogit un segon temps d’alternatives en el qual l’Espanyol s’ha igualat a l’Alabès tot i jugar amb un home menys.

Un Espanyol valent

Més desguarnit que mai, el conjunt català s’ha bolcat a la recerca del gol. Això ha permès que l’Alabès, gens ambiciós amb la pilota, trobés esquerdes en la defensa catalana. Pau ha evitat el gol de Munir i de Pina, i Naldo, sobre la línia, el de l’ex perico Wakaso. Els visitants ho han intentat fins al final enfront d’un rival molt dur -L’Alabès ha fet 26 faltes i l’Espanyol només 8- que s’ha dedicat a entorpir el joc blanc-i-blau i a interrompre el partit per aconseguir la primera victòria de la temporada a casa. Jurado (49′), Gerard Moreno (59′) i Leo Baptistao (74′) han fregat l’empat que no ha arribat.

Al descompte Sergio García ha errat l’1-1 a boca de canó. Amb tot de cara i a escassos metres de la porteria, ha xutat amb l’ànima però Pacheco, fent-se gran sota pals, ha rebutjat la pilota per donar els tres punts a l’Alabès. El gol basc i l’aturada del porter local al 92′ són un mirall de la desventura a Mendizorrotza d’un Espanyol que no acaba d’aixecar el vol i que encara no ha guanyat fora de casa.