Món Esport
Ser líders per certificar la proesa de Rubi
  • CA
Els jugadors de l'Espanyol celebren el primer gol d'Hernán Pérez
L’Espanyol intentarà perllongar la bona ratxa al José Zorrilla de Valladolid | EFE

De peus a terra però mirant l’horitzó. Aquesta serà la premissa de l’il·lusionant Espanyol de Rubi per endur-se avui el triomf de Pucela (GOL / 21:00 h.). Els blanc-i-blaus disputen un partit de somni per la pericada, ja que d’aconseguir els tres punts se situarien líders de la Lliga Santander. Per fer-ho, l’Espanyol arriba en un estat de forma immillorable després d’encadenar dues victòries consecutives –aconseguint, de retruc, la primera a domicili- i recuperant una figura més que essencial a la zona de mitjos: Sergi Darder. Als bons auguris espanyolistes també s’hi suma la possibilitat de dormir, encara que només siguin 48 hores, per sobre d’un F.C.Barcelona que s’ho jugarà tot en el Clàssic davant el Reial Madrid.

 

Sergio González, però, s’interposa entre la història i l’Espanyol. Els de Rubi poden tornar a ser líders de Primera Divisió després de deu anys sense ser-ho –ho van ser durant la segona jornada del curs 2008-09- si s’imposen a un Valladolid en ratxa. Si bé és cert que l’equip blanc-i-violeta no va començar la competició de la millor manera, també ho és que Sergio ha estat capaç de mantenir la calma de la plantilla i arribar al partit d’avui havent encadenat quatre triomfs seguits. L’extècnic espanyolista, tot i això, ja ha alertat que el partit contra l’Espanyol no serà un escull gens fàcil per “l’espectacular” moment de forma dels de Rubi i perquè, segons ell, els blanc-i-blaus “estan fent el millor futbol de la Lliga, sobretot a casa”.

 

La setmana a la Dani Jarque, tot i això, ha estat curta. L’alineació que presentarà Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’, que tornarà a Pucela, és tota una incògnita, tot i que sembla una evidència que Sergi Darder tornarà a apuntalar el ja clàssic mig del camp conformat pel mateix migcampista d’Artà, Esteban Granero i l’inamovible Marc Roca. Amb una defensa consolidada i efectiva a parts iguals, el punta brasiler Leo Baptistao podria tornar a l’onze inicial després de dos partits sense fer-ho i Sergio García, per part seva, seria el gran damnificat de Rubi el dia que intentarà assaltar el liderat de la Lliga.  

Rubi i Sergio González, present i passat blanc-i-blau

 

Els millors entrenadors catalans de la passada temporada s’enfronten aquesta nit al José Zorrilla. La situació, així mateix, és paradigmàtica: Rubi està fent meravelles amb l’Espanyol i Sergio González està aconseguint uns resultats més que envejables a Valladolid. L’actual entrenador de l’Espanyol, de fet, està sorprenent tothom el primer any que se li dona la confiança necessària per encapçalar un projecte amb cara i ulls a Primera. I Sergio González, després de dos anys de sequera, ha sabut esperar a l’oportunitat del Valladolid per catapultar l’equip a l’ascens i, posteriorment, gaudir d’una posició de privilegi a la Lliga Santander.

 

Possible alineació: Diego López; Javi López, Mario Hermoso, David López, Didac Vilà; Granero, Marc Roca Darder; Leo Baptistao, Hernán Pérez i Sergio García. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa