Rubi, rendit a Messi: “Els que sou del Barça, us aconsello que el gaudiu”

El tècnic espanyolista ha aclarit que "no hem vingut exclusivament a defensar", tot i que també ha reconegut: "El problema ha estat el de sempre, que amb pilota ens ha faltat fer més"

Rubi, durant el Barça-Espanyol del Camp Nou.

Rubi, durant el Barça-Espanyol del Camp Nou. | EFE

L’Espanyol, tot i la derrota, pot marxar del Camp Nou amb el cap ben alt. Els blanc-i-blaus han fet una tasca immaculada en defensa però Messi ha decidit estripar el guió espanyolista amb un doblet final. Per això mateix, Rubi ha volgut elogiar la figura del ’10’ en explicar: “Ens ha tornat a passar, a la primera volta ja ens en va marcar un de falta i avui ho ha tornat a fer”. Més enllà de l’elogi tècnic, però, el de Vilassar ha volgut anar un pèl més enllà i s’ha permès el luxe de fer un incís a la culerada: “He tingut la sort de veure’l durant un any, quan l’entrenava aquí. Us aconsello que gaudiu, els que sou del Barça“.

 

Més enllà de l’acció de Messi, que tot i no quallar el millor partit ha tornat a esmicolar les esperances blanc-i-blava, el tècnic espanyolista ha volgut lloar la feina defensiva del seu equip. “En defensa hem estat molt bé, crec que hem fet una feina notable. En atac, però, ens està costant més”, ha explicat Rubi mentre negava que el pla espanyolista d’avui al Camp Nou fos extremament defensiu: “No hem vingut a defensar. Hem vingut a intentar que el rival no estigués còmode, el que passa que és molt difícil perquè són letals. La mentalitat no passava per només defensar, però el cert és que ens ens està costant molt fer ocasions de gol”.

 

Les declaracions de Rubi posteriors al derbi

 

SOLIDESA DEFENSIVA

“En la part defensiva ha sortit bé i ofensiva no tant. Sabíem que no era fàcil tenir la pilota, i per això considero que hem fet una bona feina darrere. Si hem vingut només a defensar-nos? No. Hem vingut a intentar que el rival no estigués còmode, el que passa que és molt difícil perquè són letals. La mentalitat no passava per només defensar, però el cert és que els ens està costant molt fer ocasions de gol”.

 

EL GOL DE MESSI

“Preferia que, si es tractava de Messi, ens marqués un gol de falta que en una de jugada d’aquelles que entra fins la cuina. Ha tornat a passar, no ha estat tant magistral a la primera volta, però ha tornat a entrar. He tingut la sort de veure’l durant un any, quan l’entrenava aquí. Us aconsello que gaudiu, els que sou del Barça”.

 

DEFENSA DE CINC

“Hem plantejat una defensa de cinc veient el resultat d’altres rivals aquí al Camp Nou. Al Girona i al Betis els va sortir bé i ens hem cenyit a aquesta màxima fent el què hem fet. Ens ha sortit bé, tot i que en atac ens ha faltat força”.

 

LA SUPLÈNCIA DE WU LEI

“Quan decidim sortir amb una defensa de cinc, Wu Lei havia de ser el sacrificat. Per les sensacions que teníem durant la setmana, era potser el que estava un pèl per sota que altres futbolistes com Borja o Melendo”.

 

EL PROBLEMA DE L’ESPANYOL, LA SORT BLAUGRANA

“Són perillosos de moltes maneres, però corrent és quan ho són més. Hem fet que no passés molta cosa en defensa. El problema ha estat el de sempre, que amb pilota ens ha faltat fer més”.

Nou comentari