Desfeta perica a Mallorca (1-0)

Caldrà tornar a començar. L’Espanyol havia aconseguit traçar un camí ascendent després dels dos primeres partits de Lliga, sobretot acabant el duel contra el Vila-real amb opcions de victòria, però a Mallorca tot s’ha desfet. Els pericos han perdut a Son Moix en un mal partit del col·lectiu, on els balears han estat superiors i han tingut el duel controlat durant els noranta minuts. Els de Luis García Plaza n’han tingut prou amb un gol de Dani Rodríguez a la primera meitat després d’un error defensiu dels blanc-i-blaus per sumar els tres punts (1-0).

Un mal inici

La primera meitat ha confirmat les grans sensacions que havia deixat el Mallorca en els primers partits de Lliga i, d’altra banda, ha tallat de cop el bon treball que havien fet els de Vicente Moreno contra l’Osasuna i el Vila-real. Els balears han començat a tenir oportunitats des de bon començament i Diego López s’ha convertit en protagonista per anar traient aigua del vaixell. El davanter Fer Niño ha estat un autèntic maldecap per a la defensa perica.

Tanmateix, l’equip blanc-i-blau no ha estat capaç de reaccionar. El Mallorca, després de perdonar molt, ha aprofitat un mal rebuig de Leandro Cabrera a l’interior de l’àrea per avançar-se al marcador. El migcampista Dani Rodríguez ha acabat marcant de carambola, però ha estat una diana justa, ja que els locals ho estaven intentant amb molta insistència. Els pericos han fet un petit intent de reaccionar, però han acabat agraint el descans, ja que Take Kubo ha estat a punt de marcar a les acaballes de la primera meitat.

Sense capacitat de reacció

A la represa el Mallorca s’ha limitat a defensar-se, mentre que l’Espanyol no ha fet cap esforç per intentar capgirar el marcador. No ha estat fins que Vicente Moreno ha donat entrada a Nico Melamed i Manu Morlanes que els pericos han anat a l’atac. Al minut 62 Aleksandar Sedlar ha tingut una intervenció defensiva salvadora per evitar el gol de Nico. Tot i això, els blanc-i-blaus tampoc no han tingut moltes més opcions clares i, de fet, Brian Oliván ha estat a punt de sentenciar el partit al minut 70.

La sensació general ha estat que l’Espanyol, per molt que el partit hagués durat noranta minuts més, no haurien aconseguit marcar de cap de les maneres. Vicente Moreno ha intentat revolucionar el duel amb canvis, però no se n’ha sortit. A més a més, Sergi Gómez, amb una actuació nefasta, ha vist una targeta vermella clara per una entrada sobre Amath Ndiaye en una de les accions finals. D’aquesta manera, els blanc-i-blaus es queden amb dos punts i en una provisional quinzena posició. D’altra banda, el Mallorca corroborà el seu gran inici de Lliga amb set punts i el lideratge momentani.

Cristiano Ronaldo, durant la seva primera etapa al United | Manchester United FC