Quique Sánchez Flores donant instruccions a Hernán Pérez
Quique Sánchez Flores donant instruccions a Hernán Pérez | EFE

Sánchez Flores té molt clar quin és el seu onze tipus i, tot i tenir una plantilla molt àmplia -25 jugadors-, gairebé mai el canvia. Només ho va fer enfront del Tenerife a la Copa del Rei. Llavors va introduir deu variacions en relació al seu equip base. David López fou l’únic blanc-i-blau que no va rotar a l’Heliodoro. Des del partit contra el Celta de la jornada 4, Quique només ha fet un canvi no obligat per lesions o sancions: Sergio García va ser titular diumenge passat en el lloc de Jurado, que va entrar ben aviat a causa de la lesió de Leo Baptistao. Els titulars de l’Espanyol acumulen molta càrrega de minuts i fatiga però, ara per ara, Quique defuig les rotacions.

Getafe i Espanyol, els que menys rotacions fan

 

L’onze de memòria blanc-i-blau suma 10.085 minuts a la Lliga. Només el Getafe, pròxim rival dels pericos, n’acumula més (10.341′). Així doncs, després de 12 jornades de competició, l’Espanyol és el segon equip de la competició que menys rota. Aquesta dada revela que Quique, que gairebé cada setmana es veu obligat a descartar jugadors per fer la convocatòria, no té prou confiança -almenys per donar relleu als seus titulars- en bona part de la seva plantilla.

 

Deu dels 25 jugadors blanc-i-blaus acumulen menys de 150 minuts a la competició domèstica mentre que quatre homes (Pau López, David López, Gerard Moreno i Aarón) ho han jugat absolutament tot (1080′). A L’Espanyol, que és l’equip de Primera Divisió que té més futbolistes amb el 100% dels minuts de Lliga disputats, els titulars són cada vegada més titulars i la majoria de suplents, simplement revulsius o solucions d’urgència. Bona part dels menys habituals tindran la seva oportunitat la setmana que ve contra el Tenerife a la Copa.

El club obre la porta de sortida

 

Jordi Lardín va parlar fa uns dies al Diari AS sobre la manca de minuts d’alguns jugadors del primer equip i va obrir la porta de sortida de cara al mercat d’hivern: “El més normal és que alguns d’ells vulguin sortir al gener”. El director esportiu blanc-i-blau també va explicar el perquè d’un equip amb 25 fitxes: “Ho vam consensuar amb Quique perquè ell preferia una plantilla llarga. Tenim la tranquil·litat que ho sabrà gestionar“.

 

La lesió de Leo Baptistao

 

El brasiler, que només va jugar un quart d’hora enfront del València, pateix una lesió muscular al quàdriceps de la seva cama esquerra i estarà de dues a tres setmanes fora dels terrenys de joc. També Gerard Moreno i Pau López han acusat l’excés de minuts i s’han entrenat bona part de la setmana al marge del grup. La baixa de Leo Baptistao (3 gols) agreuja encara més la crisi golejadora de l’Espanyol, un dels equips menys anotadors de Primera Divisió. Sergio García serà l’encarregat de suplir-lo i Álvaro Vázquez, inèdit a la Lliga, queda com a únic davanter de recanvi.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa