Món Esport
Que el darderisme no defalleixi
  • CA
Sergi Darder, artífex de la darrera victòria, peça clau del ressorgiment blanc-i-blau
Sergi Darder, artífex de la darrera victòria, peça clau del ressorgiment blanc-i-blau | RCD Espanyol

Darder ha donat aire a l’Espanyol. El seu gol en l’últim minut davant el Rayo Vallecano és eufòria en vena per a un equip que, minvat i sense capacitat de reacció, s’anava diluint a poc a poc. El ’10’, però, va agafar el timó per reconduir la situació, salvar el cap del seu entrenador i encarar amb més optimisme la sempre complicada visita a Mestalla (16:15 h. / BeIN LaLiga). Cinc punts per sobre del descens i amb l’anhel de donar encara més crèdit al triomf del passat cap de setmana, els blanc-i-blaus afronten el duel davant el València ostensiblement tocats per les baixes de Sergio García, Dídac i Piatti, però recuperant una de les claus en defensa, Mario Hermoso; i amb la pràcticament segura titularitat de la nova estrella espanyolista, Wu Lei.

 

Però compte. El València, tota la temporada en hores baixes, sembla que revifa de la mà de les noves incorporacions i s’aferra a les possibilitats europees en aquesta Lliga. El conjunt xe, que dista molt d’aquell que va caure amb estrèpit a Cornellà-El Prat en l’estrena blanc-i-blava, no perd en lliga des del passat 5 de gener i encadena una sèrie de resultats que el permeten estar viu en totes les competicions. Factor que, tot i que amb un evident asterisc, pot afavorir un Espanyol, lliure de compromisos entre setmana.

 

Revolució ofensiva

Wu Lei, molt actiu durant tot el partit
Wu Lei, amb molts números de ser titular a València | EFE

És l’escenari que es preveu a Mestalla. Amb Piatti lesionat de gravetat i Hernán Pérez sense deixar enrere les molèsties físiques, sembla que el pretext és ideal per a l’entrada de Wu Lei en l’onze inicial. En aquest context, així mateix, falta per veure encara quins són els plans de Rubi amb Facu ‘Chucky’ Ferreyra, amb números de substituir el lesionat Sergio García en la parcel·la ofensiva. Un altre dels trencaclosques a resoldre pel tècnic de Vilassar de Mar és el del mig camp. Amb Alfa Semedo llest per debutar, Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ podria fer-lo encabir al costat de Marc Roca, per donar més contenció al mig camp, i reforçant així la posició de Sergi Darder.

 

Alerta sanció

 

El gran handicap de la visita a Mestalla, d’altra banda, passa pels futbolistes apercebuts. David López, Sergi Darder i Borja Iglesias –tres jugadors troncals per a l’esquema de Rubi- estan a només una targeta de perdre’s el pròxim duel a casa davant l’Osca i caldrà extremar les precaucions. Lamentacions i escenaris negatius a banda, però, l’Espanyol té una oportunitat única de deixar enrere el descens quan semblava més a prop que mai guanyant un València focalitzat amb la il·lusió de la Copa i l’Europa League.

 

Possible alineació: Diego López; Rosales, David López, Mario Hermoso, Pedrosa; Alfa Semedo, Marc Roca, Darder; Melendo,Wu Lei i Borja Iglesias.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa