Partit d’alt voltatge al Pizjuán. L’Espanyol visita el Sevilla amb la sensació d’estar davant d’una d’aquelles proves tan necessàries com insofribles, ja que la victòria certificaria —per enèsima vegada— que els de Rubi són aquí per quedar-s’hi. En una plaça que històricament ha girat l’esquena a l’espanyolisme, els catalans sortiran per totes amb la voluntat de conservar la segona posició a la taula i amb la idea de trencar una mala ratxa al Sánchez Pizjuán que s’allarga des del 2011. Sabent que l’escull serà difícil, el bon joc i la inapel·lable ratxa blanc-i-blava s’enfrontaran a un conjunt de Pablo Machín que, entre Lliga i Europa League, enllaça cinc partits sense perdre (18:30 h. / beIN).

 

Dinamitar la mala ratxa a domicili és un altre dels al·licients del matx. Un únic triomf amb cinc partits —dos empatats i dos més de perduts—, fa que l’Espanyol es vegi davant la necessitat imperiosa de començar a maquillar els resultats fora de casa. La cara mostrada a l’RCDE Stadium ha de ser la mateixa que a domicili i avui, al Pizjuán, els de Rubi tenen l’oportunitat de rebatre els mals números que s’acrediten lluny de Cornellà-El Prat. Davant, però, hi haurà el sempre perillós i temible Sevilla. L’Espanyol fa 7 temporades que no venç a Nervión, ho va fer gràcies a un doblet de José Callejón (1-2) i només ha aconseguit sumar dos empats d’ençà d’aquella darrera alegria.   

 

Que els cants de sirena no els debilitin

 

Els jugadors de l'Espanyol celebren la darrera victòria al Pizjuán l'any 2011
Els jugadors de l’Espanyol celebren la darrera victòria al Pizjuán l’any 2011 | EFE

Els elogis estan sent una màxima aquests dies a la Dani Jarque. Si bé és cert que Rubi ja va comentar en roda de premsa que les lloances han de servir d’estímul per seguir trencant murs, també ho és que darrerament l’Espanyol viu immers en un mar de bones paraules. A tot plegat, així mateix, s’hi sumen els cants de sirena de la capital per Mario Hermoso. A Madrid veuen el central blanc-i-blau molt a prop del Santiago Bernabéu, ja que el club blanc només hauria de pagar 7’5 milions per endur-se’l. Rumors contra els quals haurà de lluitar l’Espanyol per no descentrar-se i seguir apuntalant la Lliga Santander.

 

Per això mateix, és molt probable que Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ aposti per donar continuïtat a l’onze que va passar per sobre de l’Athletic Club. Es tracta, de fet, de l’onze de gala. La defensa i el mig del camp comencen a ser indiscutibles; mentre que a la parcel·la ofensiva la lesió d’Hernán ha estat determinant per un Leo Baptistao que ha recuperat la seva plaça. Entre el davanter brasiler i Pablo Piatti hi haurà l’únic dubte de l’onze que intentarà assaltar avui el maleït Sánchez Pizjuán.

 

Possible alineació: Diego López; Javi López, Mario Hermoso, David López, Dídac; Marc Roca, Darder, Granero; Sergio García, Baptistao i Borja Iglesias.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa