Món Esport
Els primers compassos del “nou Espanyol”: pujar o pujar
  • CA

Pujar o pujar. L’Espanyol ja està treballant de valent per recuperar, la pròxima temporada, la seva plaça a la Primera Divisió. El conseller Mao Ye, el conseller delegat i director general José M. Durán i el director esportiu, Francisco J. Pérez Rufete, han expressat aquest dimarts, en una roda de premsa conjunta –i telemàtica– per fer balanç de la temporada passada, que des del club blanc-i-blau s’està treballant per construir “un nou Espanyol” amb l’únic objectiu de tornar a la màxima categoria del futbol espanyol.

Segons Mao Ye, que ha substituït Chen Yansheng per les restriccions sanitàries però ha remarcat que el compromís del president “és total, al 300%”, “l’Espanyol és un club de Primera en tots els sentits i sempre ho serà”. “Hem de fer molts canvis i rellançar un nou projecte que ens porti a l’elit. Volem un nou club i un nou Espanyol. Estem intentant una nova manera de fer. Qui està patint les conseqüències és el president. Ell ha pres unes decisions i ha dipositat la seva confiança. Estem contents amb el grup que s’ha format i tenim la convicció que pujarem aquest any”, ha afegit Durán.

El director general ha afirmat que “hem preparat financerament el club” perquè pugui resistir la reducció a la meitat dels ingressos ordinaris” –el pressupost serà d’entre 48 i 50 milions d’euros– i també ha legitimat la figura de Rufete, que “aquestes setmanes ha demostrat que és un home de club”, i ha assegurat la seva continuïtat: “Estem treballant amb ell per fer aquest nou Espanyol”. El màxim responsable esportiu, per la seva banda, ha fet autocrítica i ha reconegut que “estem en una situació molt fotuda, però també hem de veure-la com una oportunitat. “L’ascens és una obligació. La temporada és una final de 42 jornades en què hem d’aconseguir un objectiu”, ha valorat.

Rufete, a més, ha informat que “si fos per nosaltres, l’entrenador ja seria aquí, però hi ha coses que no depenen de nosaltres” i que la plantilla de cara a la temporada vinent no es confeccionarà fins a l’arribada del tècnic. Tot i això, el director esportiu sí que ha deixat clar que Iturraspe, Naldo, Calleri i Ferreyra no continuaran, que està negociant la continuïtat de Bernardo i que “hi ha entrades prou avançades i renovacions (Javi López, Diego López i Dídac) que es van acordar fa moltes setmanes”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa