A l’Espanyol li toca picar pedra, no hi ha cap altre camí possible. I més, el camí es reprèn al Santiago Bernabéu. Lluny queda aquella tarda de 1996 on un doblet de Jordi Lardín va fer saltar la banca de Chamarín. Concretament, d’allò ja en fa 24 anys. Aquest dissabte, doncs, pot ser un excel·lent moment per capgirar la truita i retrobar-se amb la història amb un triomf que ara ja sí comença a ser urgent. A cinc punts de la zona de permanència i amb l’aspre record de l’última desfeta davant Osasuna, els blanc-i-blaus visiten el feu madrileny amb l’únic objectiu de redreçar un rumb que, a jutjar per la darrera jornada, s’ha perdut (13.00 hores / Movistar +).

Amb un equip d’aparença desfeta i amb un entrenador que, per moments, va sembla assenyalar els futbolistes. Així visita l’Espanyol l’estadi del colíder de la Lliga. No és el context idoni; però sí que és el context que viu actualment un equip que ja necessita aferrar-se a qualsevol argument per pensar que arribarà viu a final de temporada. El descens, sobretot des de l’agonia viscuda davant l’Osasuna, ja comença a ser una opció a contemplar per un conjunt de Machín que no es pot permetre el luxe de seguir regalant. Fer-ho, de fet, podria precipitar la presumible destitució del tècnic abocant l’equip a un panorama gairebé apocalíptic i a una sola carta.

“Optimisme” contingut

Si bé és cert que enguany ha sortit tot a l’inrevés, també ho és que al vestidor continuen confiant en poder salvar la situació. Esteban Granero, de fet, assegurava entre setmana que l’equip sentia cert “optimisme” de cara a la visita a un dels estadis més complicats de la categoria. “No pensem que anem a l’escorxador, ni res d’això”, recordava el migcampista, que podria ser titular, mentre afegia: “Fa poc vam ser capaços de guanyar-los aquí, a casa. Confiem amb les nostres possibilitats de victòria”.

Pel que fa a l’onze, finalment, Machín podria tornar a sacsejar l’equip. Víctor Sánchez es perdrà el duel per sanció i, per la qual cosa, el tècnic de Sòria podria remodelar l’esquema del mig del camp donant entrada, fins i tot, a Pol Lozano.

Possible alineació: Diego López; Víctor Gómez, Calero, Bernardo, David López, Adrià Pedrosa; Pol Lozano, Darder, Granero; Wu Lei i Calleri.Més notícies

Nou comentari