A la recerca del somriure perdut

En un dia amb flaire d’ultimàtum per a David Gallego, l’Espanyol rep el Valladolid amb la urgència d’estrenar-se a casa com sigui per abandonar la part baixa de la classificació

L’Espanyol necessita tornar a somriure. Agafar les regnes de la situació és l’única manera de fer reviure un equip que ha passat de l’eufòria a la màxima apatia en només quatre mesos. I la via més ràpida i eficaç per fer-ho és clara: vèncer a casa d’una vegada per totes. Zero punts dels últims nou possibles a casa és un bagatge intolerable per a un equip que, 18è a la taula, necessita enlairar-se ja per evitar que la situació s’escapi de les mans. La visita del Valladolid s’erigeix a més com l’última oportunitat de David Gallego per redirigir el rumb; i és que tot el que sigui tornar a marxar de buit de l’RCDE Stadium significarà la pèrdua de confiança definitiva amb el tècnic de Súria. Guanyar és, per tant, l’única via per evitar desastre prematur (Movistar + La Liga / 12.00 hores).

Amb la simptomàtica millora de Balaídos encara a la retina però amb l’infaust record del gol de Mina en l’últim minut, l’Espanyol de David Gallego necessita arguments per creure en la possibilitat de remuntar el vol. La recuperació mental de futbolistes com Darder, Melendo o Marc Roca és un imperatiu per a un equip que necessita que els seus millors homes estirin del carro. Relegats a un segon pla des de l’arribada de Gallego, sobretot els dos primers, el d’Artà i el de Sant Adrià il·lustren a la perfecció tot el què li està faltant a aquest equip.

Recuperar el mig del camp (i tot allò que va comportar l’any passat per a un Espanyol que va acabar classificant-se per l’Europa League), és una necessitat quasi tant important com la de vèncer a casa.

La tornada de Granero

La situació, però, és paradoxal amb Esteban Granero. El ‘Pirata’ sí que sembla haver trobat el seu lloc amb Gallego i aquest Espanyol sempre ha mostrat la seva millor versió amb l’ex de la Reial Societat al terreny de joc. Veurem, per tant, com encabeix el de Súria totes les peces al mig del camp en un partit on Pedrosa de ben segur recuperarà el lateral esquerre.

Possible alineació: Diego López; Javi López, Naldo, Calero, Pedrosa; Marc Roca, Granero, Darder, Melendo, ‘Monito’ Vargas i Jonathan Calleri.

Més informació

Nou comentari