Toca aixecar el vol

L’Espanyol visita Ipurua amb la imperiosa necessitat de guanyar per desfer-se del mal regust que ha deixat el pèssim inici de Lliga

Quan les coses no surten, quan s’és incapaç de redirigir el rumb i quan la negativitat és una màxima ineludible és quan han de sortir els grans líders. Ara o mai, David Gallego i l’equip han de fer una passa endavant per demostrar que poden fer grans coses plegats. Guanyar l’Eibar, per tant, es converteix en un imperatiu per a un equip que suma només un punt de nou possibles i que ha estat incapaç de anotar un gol en 270 minuts (12:00 h. / Movistar La Liga). Ipurua, però, és un terreny més que complicat per a un Espanyol que s’ha de remuntar al maig de 2015, quan Sergio González liderava l’equip, per trobar un record positiu (0-2, amb dianes de Sergio García i Christian Stuani). El missatge, doncs, és més clar que mai.

Els blanc-i-blaus arriben a l’encontre amb el marge que els ha donat els 15 dies d’aturada i, segons Gallego, amb les idees més clares per arribar a la concertació el tan citat “procés”. Amb la baixa de Sébastien Corchia per problemes al genoll dret però amb la tornada a la convocatòria de Pedrosa, l’Espanyol intentarà donar un cop sobre la taula a Ipurua. Quelcom necessari si no es vol debutar a l’Europa League, dijous vinent davant el Ferecvaros, en un escenari d’incerteses i dubtes.

Per això mateix, David Gallego podria aprofitar la flaira dramàtica del partit per afegir algunes variants a l’onze. Com, per exemple, sortir amb dues referències ofensives: Facundo Ferreyra i el Jonathan Calleri. I és que si bé és cert és una idea que podria semblar precipitada, també ho és que no hi ha terreny més propici que Ipurua per provar-ho. Així doncs, el de Súria podria retornar als orígens, sortint amb un 4-4-2 pur i amb Matías Vargas i Óscar Melendo a les bandes.

Ipurua, mala plaça per examinar-se

I és que els antecedents parlen per si sols. L’Espanyol ha hagut de suar sang per treure quelcom positiu del feu basc al llarg d’aquests últims anys i, tan és així, que només s’ha pogut rascar un triomf i un empat en les últimes cinc visites. Sense anar més lluny, l’any passat l’equip que entrenava l’ara entrenador bètic Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ va caure amb estrèpit davant un Eibar que va humiliar els blanc-i-blaus amb una lliçó d’efectivitat (3-0).

Possible alineació: Diego López; Javi López, Calero, Naldo, Pedrosa; Marc Roca, Darder, Melendo, Mati Vargas; Ferreyra i Calleri.

Més informació

Nou comentari