Tot o res a Balaídos

L’Espanyol, amb David Gallego a la corda fluixa, visita Balaídos amb l’imperiosa necessitat de sumar els tres punts per evitar mals majors

A la corda fluixa i amb només dues bales a la recambra. David Gallego sap que no pot tornar a fallar i que redirigir el rumb és ja una absoluta obligació si no es vol veure a la gola del llop. Sense marge per trobar la “tecla” que tant anhela i amb una necessitat imperiosa de sortir de la zona baixa de la classificació, l’Espanyol visita Balaídos sabent que tot el que no sigui sumar els tres punts posarà el seu entrenador en una posició d’allò més delicada (20:00 hores/ Movistar La Liga). En zona de descens després de cinc partits que han servit per despullar un equip tocat anímicament, els blanc-i-blaus saben de la transcendència dels duels davant el Celta i el Valladolid. 72 hores, per tant, que determinaran quin és el rumb que agafa la institució en una de les temporades que es presumia com una de les més il·lusionants de les últimes temporades.

Guanyar a Balaídos, però, no és un escull gens fàcil. El Celta, un dels equips que més s’ha reforçat de mig del camp cap endavant aquest estiu, és un rival que, com la Reial Societat, no perdona els equips que concedeixen en defensa. Molt haurà de millorar l’Espanyol, doncs, si no vol tornar de Galícia de buit. Amb la baixa sensible de Granero per molèsties però la tornada de Pablo Piatti, els de David Gallego farien bé de cenyir-se a la màxima que argumenta que “la millor defensa és un bon atac”. I és que només així, evitant les desconnexions constants i els continus errors individuals, l’Espanyol podrà començar a col·locar les bases d’una temporada promet emocions fortes.

Els dilemes de Gallego

L’equip ha firmat el pitjor inici a casa des de 1947. Una dada objectiva que permet veure en quin punt es troba un equip que aquest estiu s’ha quedat sense dues bases de la seva columna: Mario Hermoso i Borja Iglesias. Mantenint Marc Roca i havent fitxat un prometedor relleu en defensa com és Fernando Calero, la plantilla ha de demostrar que és capaç d’assolir els mínims per competir en Europa League i en Lliga.

La primera passa per assolir la calma desitjada és vèncer a Vigo. Un empat, tot i que no tindria impacte en la classificació, permetria arribar al duel davant el Valladolid amb cert marge de confiança. Però una derrota situaria Gallego en el pitjor dels escenaris possibles i amb l’absoluta obligació de vèncer diumenge per evitar ser destituït.

Possible alineació: Diego López; Javi López, Naldo, Calero, Pedrosa; Marc Roca, Víctor Sánchez, Darder i Melendo; Vargas i Calleri.

Més informació

Nou comentari