Objectiu: assaltar San Mamés i abandonar el descens

L’Espanyol, que fa dos anys que no perd a Bilbao, visita novament San Mamés amb la voluntat de donar continuïtat a la inèrcia encetada al Ciutat de València

Fa anys, San Mamés era vist per l’Espanyol com l’escenari de trames d’autèntic terror. El guió actual, però, sembla haver-se capgirat i, havent-hi sucat en cinc de les últimes deu visites, els blanc-i-blaus veuen factible fer de la Catedral el punt de partida de l’esperada resurrecció. Entregats a una nova idea de joc que ja dona els seus fruits i havent superat la barrera del primer triomf en Lliga amb Machín a la banqueta, els espanyolistes volen donar un cop sobre la taula a Bilbao i deixar enrere la zona de descens (20.00 h / Movistar +). El partit, més enllà de tres punts vitals i que canviarien el panorama futur de l’Espanyol de Machín, compta amb l’al·licient del què hi passarà al Benito Villamarín, on Betis i Celta –només un punt per sobre de l’Espanyol- s’hi jugaran el cap dels seus entrenadors en un matx d’interès directe per als blanc-i-blaus.

I és que les coses estan així. L’Espanyol de Machín està encara en fase de recuperació i, tot i haver sortit de l’UCI, encara està malalt. Si bé és cert que les sensacions són ben diferents amb el sorià a la banqueta, també ho és que els espanyolistes continuen sent dinovens a la taula. Una situació d’allò més delicada i que necessita una reversió urgent. Sortir com abans millor del descens és un imperatiu per a un equip que, encara amb pinces, ja depèn dels resultats de tercers. San Mamés, doncs, és un bon escenari per esmenar la feina mal feta i per donar a entendre que aquest Espanyol està ben viu.

Un escenari mitjanament propici

L’Espanyol ha puntuat en cinc de les últimes deu visites al feu bilbaí. Els blanc-i-blaus, al llarg del segle XXI, conserven una història d’allò més especial amb San Mamés ja que l’any 2009 van ser capaços d’acomiadar l’antic estadi amb un 0-4; i un any després van repetir la història i van decidir inaugurar-lo amb un 1-2, erigint-se com el primer equip en Lliga que sortia victoriós del nou estadi.

Per a poder repetir l’efemèride, Machín podria calcar l’onze del Ciutat de València apostant per Bernardo com a referència defensiva, tornant a donar les claus del mig del camp a Darder, Marc Roca i Víctor Sánchez, i donant l’alternativa ofensiva al ‘Monito’ Vargas i al ‘Chucky’ Ferreyra, que l’any passat va firmar la seva primera diana amb l’elàstica espanyolista a San Mamés.

Possible alineació: Diego López; Víctor Gómez, Naldo, Bernardo, David López, Pedrosa; Marc Roca, Víctor Sánchez, Sergi Darder; Matías Vargas i ‘Chucky’ Ferreyra.

Més informació

Nou comentari