La premsa de Madrid fa malabars per justificar l’injustificable

El Reial Club Deportiu Espanyol va patir aquest cap de setmana un fet sense precedents. En el partit de Lliga contra l’Atlètic de Madrid, els pericos van veure com els afegien deu minuts de temps extra a la segona meitat sense que hagués passat cap fet fora de la normalitat i, tot just al minut 99, Thomas Lemar va marcar el gol de la victòria matalassera. Els blanc-i-blaus havien obert la llauna gràcies a una diana de Raúl de Tomás i somiaven amb el triomf contra el campió de Lliga, però a les acaballes del duel Yannick Ferreira-Carrasco i Lemar van donar la volta al marcador.

Aquest afegit de deu minuts ha indignat els pericos, que s’han queixat de la diferència de tracte respecte a altres equips. Consideren que va ser un greuge per a ells que va afavorir els del Cholo Simeone, que d’aquesta forma van tenir temps de remuntar el duel. Fins i tot des del compte de Twitter oficial de l’Espanyol es va publicar una piulada en la qual es criticava aquest fet amb ironia: “Estem segurs que s’aplicarà el mateix criteri durant tota la temporada”.

Tanmateix, la premsa de Madrid no té la mateixa opinió i considera que aquests deu minuts es van afegir de forma correcta. Tant el diari Marca com el diari As han publicat diverses peces en les quals justifiquen aquesta actuació. Així doncs, en un dels mitjans es pot llegir un article titulat “Las cuentas que aprueban los diez minutos de descuento en el Atlético-Espanyol” i en l’altre “Por qué deberían añadirse diez minutos en todos los partidos”.

El cert és que la justificació dels dos mitjans és correcte sobre el paper. En tots els partits de futbol es perden més de deu minuts per part i el fet que només se n’afegeixin tres, quatre o cinc en les ocasions en les quals se’n sumen més, és incomprensible. El problema, però, és que aquests deu minuts que es van afegir al RCDE Stadium van ser un cas excepcional i els pericos es queixen que els hagi tocat el rebre només a ells. A més a més, el fet que el campió de Lliga i un dels favorits per revalidar el títol fos l’afavorit ha encès totes les alarmes entre l’espanyolisme. Si a partir d’ara s’observa un canvi de criteri, els aficionats blanc-i-blaus no es podran seguir queixant. Ara bé, si tot continua com fins ara, sí que podran argumentar que han estat clarament perjudicats per l’arbitratge.

Els jugadors de l'Espanyol i l'Atlètic de Madrid disputen la pilota | Atlètic de Madrid
L’Espanyol perd a l’últim minut contra l’Atlètic de Madrid (1-2)
Notícia: L’Espanyol perd a l’últim minut contra l’Atlètic de Madrid (1-2)