Pochettino: “M’agradaria tornar a viure a Catalunya en un futur”

Aprofitant que la setmana vinent, coincidint amb l’aturada de seleccions, Mauricio Pochettino serà a Barcelona per participar en el 7è Dia de l’Entrenador, acte organitzat per la Federació Catalana de Futbol (on també acudiran Rubi i Sergio Gonzàlez, entrenadors de l’Espanyol i del Valladolid, respectivament), el tècnic argentí ha concedit una entrevista als mitjans de la FCF on parla de diferents temes, com la seva faceta d’entrenador o la seva estima per Catalunya i Barcelona. Una terra on, assegura, li agradaria tornar. “Un bon entrenador és qui li dona forma al seu equip i li transmet la seva idea, fent créixer els futbolistes, que evolucionin i que trobin el seu rol dins de l’equip. La clau és que l’equip jugui com tu sents”, apunta, en unes paraules que ben podrien definir el seu Tottenham, però també el Valladolid de Sergio o l’Espanyol de Rubi. 

 

“Sóc un entrenador que m’he format a Catalunya. He desenvolupat la meva trajectòria esportiva a Barcelona des del 1994. Els meus fills són catalans i tinc una casa allà. Per això, m’agradaria tornar a viure a Catalunya en un futur“, confessa el preparador dels Spurs. Pochettino, que des que va deixar l’Espanyol ha dirigit en clubs de la Premier com el Southampton o el Tottenham, no dubta a l’hora d’elogiar el nivell del futbol català: “Considero que és molt elevat, tant a nivell de jugadors com de tècnics. L’entrenador català s’ha guanyat una jerarquia a través del treball, les ganes de millorar constantment i la creença en les seves idees”. Pochettino assegura que no va ser “fins als 26 o 27 anys” que va començar a pensar en ser entrenador. 

 

Sobre els seus moments més especials com a tècnic, reivindica la seva presentació amb l’Espanyol. “Vaig sentir una il·lusió enorme, però també sabia que assumia una gran responsabilitat. Recordo moments extraordinaris com la victòria al Camp Nou 17 anys després o la reacció de l’equip quan anava cuer”, afirma. Sobre la seva pitjor experiència, la mort de Dani Jarque: “Sempre el portarem al cor”. Pochettino també parla del seu rol com a tècnic: “La confiança en el teu ‘staff’ és vital perquè un equip triomfi. Quan decideixes ser entrenador, has de saber envoltar-te de professionals amb els quals confiïs plenament, que assumeixin la seva responsabilitat i que se sentin partícips del projecte”. L’argentí considera que tots els tècnics tenen “el coneixement i la capacitat de desenvolupar diferents tipus de metodologies”, però que el que els fa diferents “és la manera” com les transmeten. “Això depèn del caràcter i la personalitat de cadascú. En el passat hi havia més facilitat per innovar, però avui en dia cada vegada és més complicat, assegura. 

                 

 

 Nou comentari