Món Esport
Oblak atura l’Espanyol (0-0)
  • CA
Gerard Moreno perdona davant Oblak en la primera part | EFE

 

Empat merescudíssim de l’Espanyol al Vicente Calderón, amb una nova exhibició de solidesa defensiva que permet als blanc-i-blaus sumar un punt en un estadi molt complicat. Els de Quique Sánchez Flores han jugat bé les seves cartes i han estat molt a prop d’endur-se la victòria en dues accions de Gerard i Baptistao que ha tret Jan Oblak amb dues mans salvadores. Vuit jornades fa l’Espanyol que no perd i cinc que no encaixa cap gol.

 

Molt bon record guardava el Calderón de Quique Sánchez Flores, entrenador amb qui l’Atlético va guanyar l’Europa League l’any 2010. Li ho ha fet saber el Frente Atlético desplegant una pancarta on es podia llegir “Eternament agraïts Quique”. Abans de l’inici del partit s’ha guardat un minut de silenci en record a les víctimes de l’accident d’avió del Chapecoense, on va perdre la vida l’exmatalasser Cléber Santana.

 

Quique ha fet canvis en la disposició tàctica del seu equip, i per primer cop en la temporada ha apostat per posar Jurado per davant del doble pivot, amb un dibuix de 4-2-3-1. Baptistao ha ocupat l’extrem dret, Piatti l’esquerre, i Gerard ha jugat en punta. Li ha donat bon resultat aquesta variant tàctica a l’Espanyol, que ha defensat extraordinàriament bé totes les accions de perill de l’Atlético, i ha sortit al contraatac amb moltíssima verticalitat.

 

Gerard Moreno, 3 minuts abans del descans, ha tingut en les seves botes l’ocasió més clara de tota la primera part, en una acció rapidíssima al contraatac. El punta periquito no ha pogut superar Oblak, que amb una ràpida sortida ha tapat molt bé les opcions de rematada. L’Atlético amb prou feines ha tingut ocasions clares de gol en el primer temps. Malgrat que ha tingut en tot moment la possessió de la pilota, ha jugat massa lluny de la porteria de Diego López.

 

Jan Oblak i Diego López, protagonistes

 

Si la de Gerard Moreno havia estat clara, encara ho ha estat més l’ocasió que ha tingut Leo Baptistao en el minut 15 del segon temps. Combinació entre Gerard  i Bapistao, i el brasiler, tot sol, ha perdonat davant Oblak, que ha tornat a treure una mà salvadora.

 

Simeone ha mogut fitxa quan l’Espanyol dominava i estava jugant els seus millors minuts i ha fet entrar Gaitán i Correa. Especialment aquest últim ha fet molt de mal en les seves incursions per la banda dreta i l’Atlético ha començat a arribar amb perill. Gabi ha avisat en el 65 amb un potent xut des de la frontal que ha obligat Diego López a lluir-se per refusar la pilota, una pilota que ha caigut als peus de Griezmann i que, gairebé sense angle, ha estat a punt de fer gol.

 

A la desesperada, i sumant cada vegada més defenses en atac, els de Simeone han buscat la victòria davant un Espanyol que ja signava l’empat. Griezmann ha tingut una altra ocasió molt clara en una passada enrere de Gaitán, però Diego ha tornat a parar amb molta seguretat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa