Molt més que tres punts (3-1)
Borja Iglesias celebra el seu gol contra el Valladolid.
Borja Iglesias celebra el seu gol contra el Valladolid. | EFE

Després de dos empats consecutius, l’Espanyol aprofita la visita del Valladolid per retrobar-se amb les bones sensacions i la victòria (3-1). Els pericos guanyen plàcidament el conjunt val·lisoletà gràcies als gols de Borja Iglesias, Mario Hermoso i Wu Lei i a una posada en escena que ha recordat els primers compromisos de Rubi a la banqueta de l’RCDE Stadium. Els aficionats blanc-i-blaus acaben fent l’onada en un partit en què, individualment i col·lectiva, la plantilla dels de Cornellà ha sortit molt reforçada.

El partit no podria haver començat millor. Quan només havien passat 17 segons, Borja Iglesias ha convertit una assistència màgica de Melendo en gol i ha avançat l’Espanyol amb una vaselina contra la qual l’exblaugrana Masip, que està completant una extraordinària temporada, no hi ha pogut fer res. El Panda ha avançat els pericos amb una gran definició i, només un minut després, li ha servit el gol en safata a Sergi Darder. El migcampista mallorquí, no obstant això, ha perdonat i ha donat vida al Valladolid.

L’Espanyol ha sortit amb ganes de gaudir i fer gaudir i ho ha aconseguit. Els de Rubi s’han tornat a aliar amb la pilota per intentar fer mal al Valladolid i han tingut oportunitats per ampliar l’avantatge abans del descans. Han fallat en els metres decisius, però, i els visitants ho han aprofitat per tornar a entrar al partit. Rubén Alcaraz, exfutbolista del Girona, ha empatat el partit amb un xut col·locat des de fora de l’àrea en una jugada en què s’ha lesionat David López. Els de Sergio González han pogut marxar al descans per davant al marcador, però Sergi Guardiola, el jugador que va ser acomiadat del Barça per insultar Catalunya, ha fallat un penal (o, més ben dit, Diego López li ha aturat amb una gran estirada).

A la represa, no obstant això, només hi ha hagut un equip. L’Espanyol ha persistit i ha estat fidel al seu estil de joc fins que ha trobat el premi del gol. Mario Hermoso ha tornat a avançar els pericos abans de l’hora de joc i, pocs minuts després, Wu Lei s’ha convertit en el primer jugador xinès a marcar un gol a la Lliga espanyola. El davanter ha aconseguit donar continuïtat al seu extraordinari rendiment amb una diana que, a més, ha sentenciat el partit. El conjunt blanc-i-blau torna a somriure després de molt temps, guanya molt més que tres punts i s’allunya a deu punts del descens. A l’espera de les notícies mèdiques de David López, la mala notícia del matí a Cornellà ha estat que Darder i Iglesias han vist la cinquena groga de la temporada i, per tant, no podran jugar a San Mamés.