Món Esport
Mario Hermoso, de l’oblit a la glòria
  • CA
Mario Hermoso, amb moltes 'nòvies', és un dels homes de moda d'aquest Espanyol
Mario Hermoso, amb moltes ‘nòvies’, és un dels homes de moda d’aquest Espanyol. | RCD Espanyol

Del infern al cel, i de l’oblit a la glòria. Mario Hermoso només ha de repassar el passat immediat per assaborir encara més tot el que està vivint actualment. Referència espanyolista i convocat amb la selecció espanyola, el central madrileny ha passat, en només mig any, de ser un futbolista pràcticament repudiat a erigir-se com a autèntic puntal d’aquest Espanyol. Tant és així, de fet, que el defensa podria acomplir amb una de les grans pors de la pericada i fer les maletes ben aviat. Als cants de sirena del Reial Madrid –podrien endur-se’l per només 7,5 milions d’euros, en comptar amb el 50% dels drets econòmics- s’hi sumen ara els rumors de compra de clubs com el Bayern de Munic, l’Arsenal, el València, l’Atlètic de Madrid i el Sevilla.

 

La seva situació, però, està en ‘stand by’. Si bé és cert que al club es comença a assumir que farà les maletes tard o d’hora, també ho és que no se sap encara quin serà el tempo que escollirà el defensa per digerir la seva situació. La plaga de lesions al Bernabéu fa que el seu nom soni amb força per aquest mateix hivern i, en aquest moment, la pilota és a la teulada del ’22’ blanc-i-blau. I és que tal com avançava l’ARA, el futbolista compta amb una clàusula personal que li permetria trencar el seu contracte dipositant a la Lliga 7,5 milions d’euros.

 

“Sóc molt feliç aquí”

 

Hermoso mai ha amagat la seva gratitud a l’Espanyol per donar-li l’oportunitat de fer el salt a Primera Divisió. “Estaré eternament agraït al club”, deia el central l’endemà de fitxar per l’Espanyol, l’estiu del 2017, procedent del Reial Madrid Castilla, de segona divisió B. Any i mig després, la situació ha canviat ostensiblement, però el defensa continua aferrant-se al mateix discurs: “Sóc molt feliç aquí i no em passa pel cap marxar. Aquí tinc una oportunitat fantàstica per seguir gaudint i demostrant el nivell que crec que puc oferir”. En aquesta línia, el pare del futbolista assegurava a El Transistor dies després: “Ho ha dit sempre, ell és molt feliç a l’Espanyol, té un grup perfecte i l’han acollit amb molta estima. És el club que li ha donat l’opció de jugar a Primera Divisió i gràcies a això ha tingut l’oportunitat d’anar a la selecció espanyola. Crec que ell ho té força clar en aquest aspecte”.

Mario Hermoso, golejador avui a Vigo
Mario Hermoso, golejador en el primer partit de Lliga a Vigo, un dels puntals de l’equip | EFE

El darrer en parlar-ne: Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’. El tècnic blanc-i-blau, en ser preguntat per la possible marxa del central, al·legava: “Se n’ha parlat molt, però nosaltres no contemplem l’opció que marxi ara. En Mario està molt a gust on està a dia d’avui i ens recolzem a això”.

 

De l’obscur passat amb Quique, a la selecció

 

L’ascens és, com a mínim, meteòric. Més enllà de ser una de les claus d’aquest Espanyol que només ha encaixat un gol a casa, el central ha sabut treure el màxim rèdit possible del canvi d’entrenador. Hermoso, juntament amb Marc Roca, ha estat el futbolista que millor ha sabut interpretar la idea de Rubi i el seu ressorgiment és una de les claus per entendre l’èxit d’aquest sorprenent equip. Amb un desplaçament en llarg que és una delícia, una contundent presència física i una ja avesada incorporació a l’atac, el Mario Hermoso actual no té res a veure amb el jugador de l’any passat.

 

Tot i tenir un inici explosiu, el rendiment del central madrileny es va anar deteriorant fins a conèixer la cara més amarga del futbol a Butarque. Hermoso va ser el protagonista negatiu d’una gèlida derrota davant el Leganés (3-2) en fer-se dos gols en pròpia porteria, tot i anotar un dels gols de l’Espanyol. Just després, el càstig de Quique Sánchez Flores va ser dràstic i el central madrileny va desaparèixer de les alineacions pràcticament fins al dia del seu cessament.

Hermoso ha estat expulsat a la primera part
Hermoso va passar una temporada molt inestable amb Quique a la banqueta | EFE

El present d’Hermoso a Can Perico és radicalment diferent. Les alegries, però, són sempre escasses a casa del pobre i el gran rendiment que està oferint Hermoso podria provocar que acabés fent les maletes aquest mateix hivern. El compte enrere ja ha començat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa