Món Esport
La Reial rebaixa l’eufòria periquita (1-2)
  • CA
Hernán Pérez ha estat l’autor del gol periquito | EFE

 

 

Dolorosa derrota de l’Espanyol al seu estadi contra la Reial Societat, rival directe dels periquitos en la lluita per Europa. Els d’Eusebio Sacristán, amb gols de Vela i Illarramendi, han superat amb justícia un gris Espanyol que torna a perdre davant la seva afició després de gairebé cinc mesos sense fer-ho. La derrota arriba, a més, abans de la difícil visita al camp del líder, el Reial Madrid. Europa torna a allunyar-se.

 

I és que només una genialitat d’Hernán Pérez ha permès a l’Espanyol marxar al descans amb un empat, que vistos els primers 45 minuts de cada equip, es podria considerar un valuosíssim empat. Els d’Eusebio Sacristán han dominat amb claredat, han tocat fins a exasperar els homes de Quique, i han arribat amb perill amb molta facilitat.

 

Aquest domini però només s’ha materialitzat amb un gol de Vela, l’home més perillós dels txuri-urdins. Una excel·lent passada en profunditat d’Ínigo a l’esquena de la defensa ha estat suficient perquè el mexicà, al minut 25, es plantés tot sol davant el porter periquito i el superés amb facilitat per baix.

Semblava que pintaven bastos per l’Espanyol, que ni tenia la pilota ni pressionava la sortida de la Reial, però n’ha tingut prou amb una arribada per fer mal. La jugada neix als peus de José Antonio Reyes, un Reyes que aquest divendres ha ocupat la banda esquerra en substitució del lesionat Piatti. La passada del sevillà, magnífica, arriba als peus d’Hernán, que controla, retalla en fins en dues ocasions i acaba superant Rulli. Un golàs.

 

Però poca cosa més ha ofert l’Espanyol tret d’un parell de bones combinacions en què sempre ha estat protagonista el paraguaià Hernán Pérez. Vela, 7 minuts abans del descans, ha tingut als seus peus el segon dels visitants en un xut de falta perillosíssim que s’ha estavellat a la tanca.

 

Illarramendi emmudeix Cornellà

 

L’Espanyol ha sortit molt millor que a la primera part i ha arribat amb cert perill a l’àrea de Rulli en els primers minuts de la segona. Novament el perill ha passat sempre pels peus de José Antonio Reyes i d’Hernán Pérez. Caicedo també ha vist com l’anul·laven un gol per fora de joc després de plantar-se tot sol davant el porter de la Reial.

 

Però l’eufòria només ha durat uns minuts, fins que Illarramendi, amb un espectacular xut des de 25 metres de distància, ha fet emmudir l’RCDE Stadium. Golàs inapel·lable per l’escaire que obligava l’Espanyol a tornar a reaccionar, aquesta vegada, però, amb només 30 minuts per davant.

El gol ha convertit el partit en un malson per l’Espanyol, que les ha passat magres per tornar a crear perill i arribar a la porteria de Rulli. A 15 minuts pel final Quique s’ha decidit finalment per fer el primer canvi i fer entrar Melendo per un desafortunat Felipe Caicedo. Tres minuts després ha entrat Álvaro per Hernán.

 

Res ha canviat. La Reial, molt ben plantada sobre la gespa, no ha cedit ni un mil·límetre davant els intents de l’Espanyol per fer-se amb el domini de la pilota. La desesperació s’ha apoderat dels de Quique en els darrers minuts, que veien com s’esfumaven 3 punts a Cornellà contra un rival teòricament directe. L’Espanyol no perdia al seu estadi des del 25 de setembre, quan van caure per 0 gols a 2 contra el Celta.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa