L’Espanyol té dret a somiar (2-1)
Caicedo, autor del gol de l’Espanyol | EFE

Bon partit dels homes de Quique Sánchez Flores, que han trobat la fòrmula de l’èxit. Els pericos han ofert una nova victòria a la seva afició i a Chen Yansheng, màxim mandatari, avui a la llotja de Cornellà-El Prat. Un gol de Felipe Caicedo, que s’ha anticipat a la sortida del Pichu Cuéllar després d’una falta lateral ha servit al conjunt blanc-i-blau per obrir la llauna i encarrilar tres punts més davant l’Sporting (2-1)

Ha estat millor l’equip català, que ha tingut paciència per erosionar la línia defensiva de l’Sporting, formada per cinc futbolistes. L’Espanyol ha ofegat la sortida a la contra de l’Sporting, que té pocs recursos però ha intentat (sense gaire èxit) desplegar-se en atac.

Tot i ser molt superior, ha patit fins al final, ja que Viguera, al 88, ha estat a punt d’empatar el partit amb una rematada de cap. Intervenció providencial de Diego López per salvar dos punts. Entre crits de “Diego, Diego, Leo Baptistao ha fet una jugada excepcional per sentenciar.

El brasiler ha marxat en velocitat de dos defensors i ha definit ras quan s’ha plantat davant Cuéllar. Ha estat el gol de la tranquil·litat, tot i que un minut després, amb un llançament magistral de falta directa, Duje Cop retallés distància.

Els barcelonins s’han sobreposat a la lesió a la primera part d’Hernán Pérez, que ha hagut de ser substituït per Álvaro Vázquez. No ha patit en excés el conjunt local, que ha pogut celebrar una altra xifra històrica: el rècord d’imbatibilitat. Kameni havia estat 550 minuts sense encaixar i Diego López l’ha deixat en 585. L’afició periquita ho ha celebrat al crit de “Diego selecció!”.

Caicedo ha pogut ampliar la distància però l’àrbitre, Carlos Del Cerro Grande, ha invalidat el gol per mans de ‘Felipao’. El davanter de l’espanyol ha pressionat la sortida de pilota de Cuéllar, que l’ha estavellat contra el cos de l’equatorià. Del Cerro Grande ha assenyalat mans a la intercepció de la pilota i el gol no ha pujat al marcador

No ha recordat l’Espanyol d’aquesta acció al final del partit, ja que no ha tingut incidència al marcador. Victòria perica que suposa un plus d’optimisme de cara al derbi del pròxim diumenge. L’equip barceloní arriba al partit contra l’etern rival en el millor estat de forma dels darrers temps