L’Espanyol s’allunya d’Europa (1-1)

L’Espanyol ha perdut una nova oportunitat per apropar-se a les posicions europees. Després de la derrota davant l’Atlètic de Madrid, els blanc-i-blaus han empatat aquest dimarts al Molinón davant un Sporting que tampoc ha acabat satisfet, després de desaprofitar diverses ocasions i d’allunyar-se, de nou, de la salvació (1-1). El gol de Gerard Moreno, tot just iniciada la segona part, no ha servit als catalans per endur-se la victòria de Gijón.

L’Espanyol no ha fet un bon partit. De fet, ja a la primera part, l’equip de Quique Sánchez Flores s’ha mostrat poc actiu a l’hora d’atacar la porteria del ‘Pichu’ Cuéllar i no ha aprofitat les indecisions de la defensa local per avançar-se en el marcador. Després d’un inici dubitatiu, amb dues bones intervencions de Diego López, els pericos s’han refet i han aconseguit mantenir estones de possessió i paciència, però un llançament de falta de Víctor Rodríguez ha fastiguejat la reacció blanc-i-blava. L’exfutbolista del Badalona i el Saragossa ha sorprès el porter del conjunt català després d’una inoportuna obertura de barrera. La pilota, precisament, ha passat pel mig de la tanca i ha batut Diego López pel primer pal.

Les oportunitats de Marc Navarro no han servit per igualar el marcador, però sí que ha estat clau l’entrada de Leo Baptistao. Després d’una primera part poc afortunada de Felipe Caicedo, amb poca participació, el tècnic ha decidit donar entrada el brasiler que, en la primera acció de perill, ha facilitat el gol de l’empat visitant. Una gran jugada personal ha acabat amb una bona assistència per a Gerard Moreno, que ha driblat Cuéllar abans de fer el seu dotzè gol a la Lliga a porteria buida.

Però el gol de l’empat no ha empès l’Espanyol a buscar la victòria, sinó tot el contrari. L’Sporting ha canviat l’esquema i ha posat tota la carn a la graella per aconseguir tres punts molt necessaris en la seva lluita per la salvació, mentre que l’Espanyol s’ha dedicat a buscar la contra, a l’esquena de la defensa local, sense trobar cap opció clara per fer el segon. Diego López, fins i tot, ha evitat que l’equip blanc-i-blau encaixés el segon gol en els darrers instants de partit, en una aturada espectacular davant l’experico Burgui, en una rematada que hagués significat una dura derrota per als de Quique Sánchez Flores.