L’Espanyol reacciona a temps i segueix somiant amb Europa (2-1)

Partit molt dolent que ha acabat de la millor manera possible. Un Espanyol que durant gairebé 85 minuts no ha disposat pràcticament d’ocasions de perill, ha estat capaç de remuntar en tan sols tres minuts el gol inicial marcat per Rubén Castro des del punt de penal. Javi Fuego, al 87, i José Antonio Reyes, al 90, han donat la volta al partit, fent embogir una afició periquita que encara somia amb aconseguir la setena plaça i jugar l’Europa League la pròxima temporada. Reyes, que ha sortit a la segona part i que ha estat xiulat insistentment per la nombrosa afició visitant, ha estat l’autèntic artífex de la victòria.

La principal novetat en l’onze de Quique ha estat el retorn de David López a l’eix de la defensa, que ha tornat a fer parella amb Diego Reyes. La baixa de llarga durada d’Óscar Duarte –que ha estat operat amb èxit aquest divendres de la seva lesió al lligament creuat anterior del genoll esquerre– ha obligat l’entrenador a endarrerir la posició del de Sant Cugat i a tornar a apostar d’inici per Javi Fuego, que ha tingut de company en el doble pivot a Víctor Sánchez. La baixa d’Hernán ha estat coberta per Piatti, que s’ha situat a la dreta. A l’esquerra hi ha jugat Jurado.

El partit ha començat sense un dominador clar. El Betis ha estat el primer que ha rematat a porteria amb un xut de Brasanac des de la frontal que ha sortit fora. Al minut 10 l’Espanyol ha respost amb una boníssima acció de Piatti, que ha servit a Víctor Sánchez perquè aquest, també des de la frontal, rematés a porteria i obligués Adán a refusar la pilota a córner. La pilota anava amb poca potència però molt ben col·locada.

La pressió del Betis a tres quarts del camp ha dificultat força la sortida de pilota del conjunt periquito, que ha tingut molts problemes per trobar als seus jugadors més determinants. A mesura que passaven els minuts les imprecisions i els errors en la construcció de tots dos equips han causat que cap dels dos equips arribés amb massa claredat a l’àrea contrària. Un xut de falta amb molta intenció de Durmisi, al minut 35, ha estat l’acció més destacada d’una primera part molt ensopida.

Un Espanyol poc ambiciós

No ha canviat massa la cosa en els primers compassos del segon temps. De fet, en diverses fases del partit ha fet més la impressió que era el Betis qui es jugava alguna cosa que no pas l’Espanyol. Tant és així que Quique Sánchez Flores ha decidit introduir un doble canvi quan només s’havien disputat els primers 10 minuts del segon temps. José Antonio Reyes ha substituït Caicedo i Melendo ha sortit al camp en el lloc de Jurado. D’aquesta manera l’entrenador també ha pogut situar Piatti en la seva posició natural, la banda esquerra.

Els canvis han tingut efecte i l’Espanyol s’ha estirat i ha buscat amb més verticalitat l’àrea visitant. Això però també ha permès al Betis arribar amb més perill. Un xut de Sanabria als núvols ha fet emmudir l’RCDE Stadium durant uns segons, però la resposta periquita ha estat immediata, amb una rematada de cap de Diego Reyes que ha aturat Adán sobre la línia quan semblava que ja hi era dins. Gerard Moreno, a l’equador del segon temps, també ha provat sort amb un tir llunyà des de fora de l’àrea que ha marxat alt.

Penal inexistent que marca Rubén Castro

A falta d’un quart d’hora pel final del partit s’ha produït la jugada polèmica del partit. Brasanac ha arribat fins a la línia de fons, ha fet la passada enrere, i Sanabria ha caigut dins l’àrea. L’àrbitre ha interpretat que Javi Fuego l’ha fet caure, però en la repetició no sembla que el jugador periquito toqui el jugador paraguaià. En qualsevol cas, el penal ha estat molt protestat pels jugadors de l’Espanyol. Rubén Castro ha llençat el penal i ha fet el 0-1.

L’Espanyol dóna la volta al partit en tres minuts

Quan semblava que el partit moria, Reyes ha posat la pilota al segon pal en una falta, Gerard ha fet la passada enrere, i l’asturià Javi Fuego ha rematat a porteria fent l’empat a tres minuts del final. El gol ha fet embogir a l’afició local, que ha recuperat un bri d’esperança i ha cregut en la remuntada. I així ha estat. Només dos minuts després, José Antonio Reyes, que sens dubte ha estat el gran responsable de la victòria de l’Espanyol, ha rebut la pilota a la frontal, ha retallat i ha xutat a l’escaire d’Adán. Un autèntic golàs que permet a l’Espanyol seguir somiant amb ser a Europa.