L’Espanyol no rutlla

L'equip blanc-i-blau s'allunya de la seva millor versió: no està prou concentrat en defensa i té molts més problemes que la temporada passada per fer gols

A Ipurua, fa tot just una setmana, va aparèixer el pitjor Espanyol de la temporada, un equip que va desprendre indolència i falta de determinació en un context de partit que demanava exactament el contrari. Una infracció innocent d’Hermoso vora de l’àrea pròpia i una pèrdua en zona perillosa de Darder van condemnar els blanc-i-blaus. Tot va començar amb un gol matiner de l’Eibar (10′) propiciat per la manca de concentració del conjunt de Quique. No és la primera vegada que els pericos encaixen a l’inici de l’enfrontament. També va succeir enfront de l’Alabès (1′) i del Tenerife (10′), sempre a causa d’equivocacions defensives.

Un problema de concentració

 

“Fora de casa estem distrets i ens marquen de seguida. Hem d’estar més atents i cometre menys errors, això és clau per tenir possibilitats de guanyar”, així diagnosticava Quique els problemes d’atenció de l’equip català, conscient de la transcendència que tenen en el mal moment de l’Espanyol, un equip al qual li costa déu i ajuda remuntar un marcador en contra. Com Sánchez Flores, també Leo Baptistao es va referir als últims gols matiners encaixats pel conjunt perico: “En accions puntuals hem pecat de manca de concentració”. “Que ens marquin ens afecta negativament i provoca una davallada en el nostre ànim”, concloïa l’atacant brasiler en relació a les darreres distraccions defensives blanc-i-blaves, la punta de l’iceberg de la crisi de joc i de resultats que assota l’Espanyol i posa en entredit la idoneïtat de Quique com a tècnic i capità del projecte Chen.

 

L’Espanyol perd fiabilitat

 

La intensitat i la fiabilitat defensiva de l’Espanyol de Quique, fonaments de l’equip blanc-i-blau la temporada passada, trontollen i posen en risc el projecte català. Els pericos mantenen el pla ideat per l’entrenador madrileny -replegament més contraatac- però no l’executen tan bé com abans: fa un any duien més gols (17 vs. 11) i n’havien encaixat menys que ara (17 vs. 18). L’Espanyol perd solidesa al darrere -ha rebut cinc gols ens els seus dos últims enfrontaments- i, a més a més, no rutlla al davant. La manca de gol i la pèrdua de solvència, sovint vinculada a les desatencions en defensa del conjunt de Sánchez Flores, l’ancoren a la part baixa de la classificació i l’allunyen dels objectius fixats.

Ahir David López reconeixia la preocupació del vestidor blanc-i-blau per aquesta delicada situació: “Es va prometre que en tres o quatre anys seríem a Europa i les coses s’han frenat una mica. Entenc perfectament la desil·lusió de la gent”. Tot i això, tan ell com Gerard Moreno i Leo Baptistao han assegurat al llarg de setmana que l’escenari no és ni molt menys “dramàtic” i que els tres partits que resten fins a final d’any poden ser determinants perquè l’equip blanc-i-blau s’enlairi d’una vegada per totes. Girona, Las Palmas i Atlètic de Madrid marcaran el futur d’aquest Espanyol 2.0 i també de Quique Sánchez Flores.

Més informació

Nou comentari