L’Espanyol, incapaç d’aconseguir la primera victòria a casa (0-0)

Aarón desfent-se de la pressió d’Iñaki Williams | EFE

L’Espanyol no acaba d’aixecar el vol. Els blanc-i-blaus fa cinc jornades que no perden però a força de sumar empats i de tant en tant alguna victòria, com la que va aconseguir per la mínima a Sevilla contra el Betis (0-1). L’Athletic, que en les seves tres últimes visites no havia puntuat al RCDE Stadium, s’ha endut un valuós punt contra un Espanyol que s’ha quedat sense gasolina en el segon temps. Els periquitos han disposat de les millors oportunitats però han estat incapaços de fer gol contra un Athletic que ha acusat l’esforç del partit d’Europa League. Les jornades passen i l’Espanyol continua sense guanyar a Cornellà-El Prat.

José Manuel Jurado ha estat la gran novetat de l’onze de Quique Sánchez Flores, que ha estrenat titularitat en substitució de Marc Roca, absent per lesió. El de Sanlúcar de Barrameda ha jugat en el doble pivot però amb més llibertat de moviments per sumar-se a l’atac, i de fet així ho ha fet, participant més en la construcció que en la destrucció.

Els periquitos han dominat clarament durant la primera part i han arribat a la porteria de Kepa amb certa facilitat, tot i que sense crear grans ocasions de gol. La més clara ha estat una errada en la rematada d’Hernán Pérez, al minut 19, després d’una excel·lent paret entre Baptistao i Jurado. La centrada ha arribat als peus d’Hernán, que ha fallat amb tot de cara. El mateix Hernán ha disposat, onze minuts després, d’una clara ocasió de gol que el porter Kepa ha rebutjat a córner, tot i que la jugada havia estat invalidada prèviament per fora de joc.

Gerard Moreno i Piatti també han tingut a les seves botes dues bones ocasions. El primer ha retallat dins l’àrea però el seu xut ha sortit molt desviat, mentre que l’argentí ha disparat massa tou a les mans d’un segur Kepa Arrizabalaga.

Ernesto Valverde fa rotacions

L’Athletic ha trobat a faltar alguns dels seus millors homes, especialment al mig del camp, on només Mikel Rico ha repetit en l’onze que va presentar dijous a l’Europa League. Ernesto Valverde ha decidit donar descans a Raúl García, Iker Muniain –aquests dos han sortit a la segona part– Ander Iturraspe i Markel Susaeta. Aritz Aduriz, autor de cinc gols contra el Genk, no ha aparegut. El seu primer tir a porteria ha estat al minut 59 i ha sortit molt desviat. Un minut després, Valverde l’ha substituït donant entrada a Raúl García i col·locant a Iñaki Williams com a principal referència ofensiva.

L’Espanyol llença la segona part

L’Espanyol no ha tingut la constància del primer temps i ha desaprofitat pràcticament tota la segona part, durant la qual amb prou feines ha arribat a porteria. Quique ha donat entrada a Caicedo al minut 63 en substitució de Piatti i ha col·locat a Baptistao a la banda. L’acumulació de jugadors ofensius però no ha donat els seus fruits, i a cinc minuts pel final Quique ha tornat a moure fitxa, col·locant a José Antonio Reyes en banda en substitució del brasiler.

Una de les poques ocasions del segon temps l’ha tingut, novament, Hernán Pérez, que no ha rematat per molt poc una bona centrada de Víctor Sánchez a quinze minuts pel final del partit. L’Espanyol, que no ha estat capaç de donar amb la tecla a la segona part, ha tingut però l’última ocasió en el temps afegit. La centrada de José Antonio Reyes ha trobat el cap de Gerard Moreno, però aquest no ha rematat amb suficient força per fer l’1-0.