L’Espanyol fa una crida a la pau social a Catalunya

El club blanc-i-blau demana "respecte al proïsme i al joc net" en els àmbits polític, social i institucional

L'afecció de l'Espanyol, a l'RCDE Stadium.

L’afecció de l’Espanyol, a l’RCDE Stadium. | RCDE

El Reial Club Deportiu Espanyol ha emès un comunicat, aquest dimarts i en plena aturada general a Catalunya, per defensar la pau social del país i per emplaçar els dirigents i tots els sectors de la societat catalana a tornar al camí de “la responsabilitat, la reflexió, el seny, la generositat, i la calma per part de tothom”.

El conjunt perico, que ha aturat part de la seva activitat per sumar-se a la reivindicació contra la violència de l’Estat espanyol envers la ciutadania de Catalunya, creu que “el present conflicte ens col·loca com a societat en una indesitjada situació de risc i creixent confrontació” i fa una crida pública per mantenir la calma. “Exhortem a tothom a contribuir de nou a la concòrdia i al diàleg”, conclou el comunicat.

 

El comunicat de l’Espanyol

 

“Som una entitat esportiva amb una trajectòria més que centenària i un fort arrelament social des que uns estudiants catalans ens van fundar a les aules de la Universitat de Barcelona. Amb aquest llarg camí fet i des del més estricte respecte a tots els pensaments existents en la nostra societat, cridem, com a entitat esportiva de referència a la nostra terra, que els principis de respecte al proïsme i al joc net, tan presents en el món de l’esport, regeixin també en els àmbits polític, social i institucional, en benefici de tots.

La situació que es viu a Catalunya en aquests àmbits ens entristeix i ens commociona a tots els esportistes, dirigents i professionals de la nostra entitat i a la nostra fidel afició. I ho fa perquè sacseja fortament les conviccions personals de tots nosaltres, siguin quines siguin; totes respectables. El present conflicte ens col·loca com a societat en una indesitjada situació de risc i creixent confrontació. L’obligada neutralitat política d’un club esportiu, que hem preservat, preservem i preservarem per damunt de tot, pretén, amb absoluta bona fe, no violentar ni per acció ni per omissió els sentiments més profunds de tots i cadascun dels nostres socis, ja que pertanyen al seu àmbit més íntim i personal.

 

Dit tot l’anterior, i davant l’evident i elevat risc que una escalada d’acció-reacció dels nostres representants públics i dels diferents agents socials, puguin dur-nos a una situació irreversible, el RCD Espanyol de Barcelona fa una crida pública a la responsabilitat, la reflexió, el seny, la generositat, i la calma per part de tothom. I així, manifestem el nostre desig que els greus fets dels darrers dies i setmanes no tornin a produir-se mai més a Catalunya, ni se’n visquin de pitjors conseqüències.

 

La democràcia, les institucions d’autogovern i la convivència cívica han estat el marc on la nostra societat ha pogut progressar i, en ella, els clubs i entitats esportives hem pogut aportar sentiments, gaudi i passió per l’esport als catalans i catalanes. Ha estat la nostra contribució per aconseguir una societat plural i oberta com la nostra. Aquestes importants realitats, que han costat molt d’assolir, no poden perdre’s. Per això, exhortem a tothom a contribuir de nou a la concòrdia i al diàleg.

 

Pau social per a Catalunya!

Visca l’esport! 

Visca l’Espanyol!

Nou comentari