L’Espanyol exhibeix la seva millor versió (3-1)

Primera victòria del 2017 de l’Espanyol en el que possiblement ha estat el partit més còmode dels locals de tota la temporada. Un matiner gol de José Antonio Reyes ha aplanat el camí, malgrat que de forma immerescuda el Granada ha empatat amb un xut de falta de Pereira. Piatti, a la mitja hora de joc, i el debutant Marc Navarro, amb un golàs des de la frontal a l’inici de la segona part, han arrodonit el 3-1. Un 3-1 que fins i tot s’ha quedat curt, donat el bon joc i les bones sensacions que ha deixat l’equip.

L’aposta de Quique Sánchez Flores d’endarrerir Jurado al doble pivot i situar José Antonio Reyes a la mitja punta ha donat bon resultat. Reyes ha portat perill tant pel centre com per les bandes i ha estat l’autor del primer gol. El d’Utrera ha aprofitat una pèrdua de Tabanou a la frontal de l’àrea, no s’ho ha pensat, i amb un grandíssim xut ha enviat la pilota a l’escaire esquerre de la porteria del Memo Ochoa.

A part de la de Reyes, l’altra gran notícia del partit ha estat el debut de Marc Navarro en el lateral dret, amb gol inclòs. Tot i que no era l’aposta inicial de l’entrenador, Quique l’ha hagut de posar d’inici després que Víctor Sánchez no es veiés en condicions de saltar al camp en la sessió d’escalfament prèvia al partit. Amb aquest ja són quatre els jugadors del filial que han debutat amb l’Espanyol del tècnic madrileny, després de Marc Roca, Aarón i Melendo.

Reacció periquita després de l’empat de Pereira

Una falta tonta just a la frontal de l’àrea de l’Espanyol ha permès al Granada disposar d’una bona oportunitat per empatar –l’única de fet, de tota la primera part– i no l’ha desaprofitada. El belga Andreas Pereira ha sorprès la defensa i el porter, i en lloc d’aixecar la pilota, ha preferit xutar ras, per sota la barrera, impossible per un Diego López que ha vist la pilota quan ja era dins.

Amb l’1-1 l’Espanyol ha dubtat una mica, però ràpidament s’ha llençat de nou a l’atac. En una d’aquestes, José Antonio Reyes, que demana a crits més protagonisme a aquest Espanyol, ha esperat l’arribada de Jurado, que estava una mica més endarrerit, i aquest ha servit la pilota a Piatti, que ja estava dins l’àrea. El menut jugador argentí, amb un toc sec i ajustat arran de gespa, ha fet el 2-1.

El debut somiat

El Granada ha introduït dos canvis a la mitja part amb la intenció de canviar la dinàmica del partit. Gabriel Silva i Ezequiel Ponce, defensa i davanter, han entrat en el lloc de Tabanou i Boga. Home per home. De res ha servit perquè només 3 minuts després de l’inici del segon temps, el debutant Marc Navarro ha fet el 3-1. El jove jugador del filial s’ha sumat a l’atac, ha rebut a la frontal, i amb un xut molt similar al de Reyes a la primera part, ha aconseguit superar Ochoa i deixar el partit gairebé sentenciat.

L’Espanyol, amb el marcador molt favorable, ha continuat insistint en atac, fent les delícies de la parròquia periquita, molt poc acostumada a aquesta gana de gol. Primer ha estat Gerard Moreno, que amb un xut de primeres ha obligat Ochoa a aturar la pilota en dos temps. Immediatament després el porter mexicà ha tornat a treure una mà salvadora per aturar un xut de David López.

Torna Marc Roca i xiulada a Salva Sevilla

Marc Roca, que va ser la gran sensació de l’equip en la primera meitat de la primera volta, ha entrat per disputar els darrers 15 minuts del partit. Roca no jugava des de l’11 de desembre contra l’Sporting de Gijón i la seva entrada ha estat molt celebrada. El jugador que ha sortit ha estat Hernán Pérez, que aquesta setmana ha renovat el seu contracte fins al juny del 2020. Qui també s’ha endut una gran ovació ha estat Reyes, golejador i que ha completat un molt bon partit. De ben segur que Quique prendrà bona nota.

Amb la victòria d’aquest dissabte, l’Espanyol acaba la primera volta amb 26 punts i es rescabala de la mala imatge oferta en el darrer partit a València, on va perdre 2-1. Un partit que malgrat que ja forma part del passat, els aficionats periquitos li han recordat a més d’un jugador, com és el cas de Salva Sevilla, que ha rebut força xiulets en la seva entrada al camp.