L’Espanyol deixa escapar dos punts de Balaídos (2-2)

Partit estrany el d’aquest dimecres a Balaídos, amb una primera part boja, elèctrica i amb quatre gols, i una segona part soporífera, on el Celta, amb 10 jugadors, ha creat més perill que l’Espanyol amb 11. Cares tristes al quadre periquito en acabar el partit perquè la sensació és que no s’ha guanyat un punt en un dels camps més difícils de la Lliga, sinó que se n’han deixat escapar dos. El millor: l’extraordinària efectivitat dels atacants blanc-i-blaus de cara porteria.

Quique Sánchez Flores no ha introduït massa canvis respecte del partit d’Osasuna. Els únics, l’entrada de Javi Fuego per Jurado en el doble pivot, i la de Javi López, aquesta obligada, per la lesió de Marc Navarro, que ha hagut de sortir del terreny de joc al minut 12.

La primera part ha estat una autèntica bogeria. El Celta ha dominat i s’ha posat pel davant en dues ocasions, però la resposta de l’Espanyol, en tots dos casos, ha estat immediata. Han estat tan sols espurnes, però espurnes de qualitat que donen punts i guanyen partits. El primer gol l’ha fet Iago Aspas al minut 20 amb una sensacional falta directa. Diego López ha fet l’estàtua però, sent honestos, era gairebé imparable.

Set minuts després ha arribat l’empat. Piatti ha centrat un córner al primer pal perquè Gerard rematés amb un gir de cap perfecte al fons de la porteria. Sense temps per celebrar el gol, Wass ha agafat la pilota en la següent jugada i amb un llançament potentíssim des de la frontal de l’àrea ha enviat la pilota a l’escaire i ha establert el 2-1.

El festival golejador l’ha allargat Piatti, qui ha recollit una centrada pentinada per Caicedo i ha afusellat Rubén amb un potent xut per baix. I encara hi ha hagut temps per la polèmica. A tres minuts perquè s’exhaurís la primera part, Fontàs ha rebut la segona groga per unes mans i ha deixat el seu equip amb 10. Berizzo s’ha vist obligat a treure Guidetti a la mitja part i donar entrada a Sergi Gómez.

Massa conformistes

El guió de la segona part ha estat radicalment diferent de la primera. El canvi obligat de Berizzo ha fet recular a l’equip viguès, i la possessió de la pilota ha estat del conjunt periquito. Però de res ha servit perquè les ocasions no han arribat. De fet, la primera clara ha estat de Iago Aspas al minut 70, amb un potentíssim xut sense angle que ha obligat a Diego López a desviar a córner.

No ha estat fins al 76 quan l’Espanyol ha tingut la primera i única oportunitat de la segona part. Una centrada llarga d’Hernán plena d’intenció ha arribat a la posició de Piatti que, sense pensar-s’ho, ha intentat fer una volea. La rematada, però, ha estat massa picada, i la pilota ha marxat alt. Al 85, el Celta ha demanat, amb raó, penal per mans de David López, però l’àrbitre no ho ha interpretat així.

Per part de l’Espanyol, poc més. Els periquitos no han donat amb la tecla en la segona part, han estat poc atrevits i han deixat passar una excel·lent oportunitat d’apropar-se una mica més als equips que lluiten per Europa.