Món Esport
L’Espanyol de Chen posa les bases per ser a Europa a curt termini
Chen Yansheng a la Junta General d’Accionistes | RCD Espanyol
Chen Yansheng, president del RCD Espanyol, ha començat la Junta General d’Accionistes (JGA) d’aquest dimarts 13 de juny amb una promesa que ha repetit diverses vegades des que va assumir la presidència: treball. “Tenim la tenacitat i decisió de fer una gran feina. Hem de treballar intensament perquè aquest club sigui fort”, ha dit. Paraules encoratjadores que podrien resumir perfectament la JGA d’enguany. Una Junta d’Accionistes tranquil·la com no s’ha vist mai, amb més propostes que crítiques, producte del bon moment institucional i esportiu que viu l’Espanyol des de l’arribada de l’empresari xinès a l’entitat.

“S’ha fet una reestructuració financera i el deute ja no escanya”

 

Ho ha assegurat el conseller delegat del RCD Espanyol, Ramon Robert, que ha detallat que l’entitat ha tancat l’exercici econòmic amb un resultat net de 2,11 milions. Els ingressos han estat de 62,01 milions d’euros, una xifra lleugerament superior a la de l’exercici anterior, que va ser de 57,14 milions d’euros. L’augment dels ingressos televisius ha estat el concepte que més ha crescut, passant de 22,92 a 35,98 milions, mentre que les vendes i cessions de jugadors ha estat la partida que més ha baixat, amb només 4,28 milions d’euros d’ingressos, pels 13,69 de l’exercici anterior. Pel que fa a despeses, una de les partides que més ha augmentat són els salaris de la primera plantilla, que passa dels 21 a 40,5 milions, gairebé el doble.

 

Quant al deute, en aquest exercici s’ha reduït el deute net en 23 milions, passant de 133,87 a 110,08 milions d’euros, a data de juny de 2016. És a dir, s’ha reduït en un 17,8%. La projecció de creixement també és positiva. S’estima que s’ingressaran 78,12 milions d’euros, i que el benefici net de l’exercici serà de 15,54 milions. En aquesta projecció no es contempla la possibilitat que l’entitat aconsegueixi un espónsor per l’estadi, que en aquest cas faria pujar considerablement la quantitat d’ingressos.

Ramon Robert, en la roda de premsa posterior | RCD Espanyol

 

Prioritat: primer equip

 

El conseller delegat de l’entitat, Ramon Robert, ha repetit que l’objectiu esportiu de l’entitat enguany és consolidar-se entre els 10 primers de la Lliga –entre els 8 primers la pròxima temporada i “no baixar d’aquí”– i la creació d’actius per augmentar el valor de la plantilla, amb un planter que continuï generant talent i bons resultats per al club.

 

En l’àmbit social es volen assolir els 28.000 socis –n’hi ha actualment 27.593 i Robert ha reconegut que és un aspecte a millorar–, arribar a les 200 penyes oficials, i iniciar el procés d’internacionalització de la marca Espanyol, amb més penyes, més acadèmies esportives i més acords de col·laboració per accions comercials.

 

Quant a objectius comercials, Robert també ha dit que cal posar les bases per a la comercialització i explotació de l’estadi, que es consolidarà la temporada 2018-2019. El club ja ha iniciat accions com el lloguer de l’estadi per a l’organització de concerts i la filmació d’espots publicitaris, i està pendent de finalitzar l’obra del túnel del vent. “Ha de ser la base pel desenvolupament comercial de l’estadi, on hi hagi activitat els 365 dies a l’any”.

 

El president, Chen Yansheng, ha intervingut en diverses ocasions per aclarir que la prioritat número 1 de l’entitat és el primer equip, i que en funció de la millora d’aquest es podran desenvolupar altres àrees i parcel·les esportives.

 

Grada d’animació, femení i nou conseller

 

“Hem actuat malament tots, les tres parts no hem estat capaços de posar-nos d’acord i és una llàstima”. Amb aquestes paraules s’ha justificat Ramon Robert de les crítiques que alguns accionistes l’han fet sobre la grada d’animació. Amb tot, ha matisat que “no ens oblidem. És un bon projecte pel club i hem d’aconseguir tenir aquella gran grada d’animació que tots volem”. Robert ha afegit que més endavant les tres parts es tornaran a asseure més tranquil·lament.

 

També li han preguntat sobre el femení, un femení que preocupa perquè no acaba d’arrencar: “Es desenvoluparà”, ha dit, “de la mateixa manera que s’ha fet amb el masculí. Però cada cosa en el seu moment. Aquesta temporada hem fet una primera passa, que és passar d’una secció amateur a una professionalitzada. Forma part d’aquest projecte, que a mesura que vagi creixent el club, el femení també pugui créixer”.

 

El Consell del RCD Espanyol també ha presentat com a nou conseller de l’entitat Hongyuan Wang. “És una entrada important, una persona de referència en el seu sector i en el mercat asiàtic. Suma pel seu tarannà i per la seva carrera”, ha assenyalat Ramon Robert.

 

No hi ha intenció de comprar el Joventut

 

Ramon Robert ha desmentit les informacions que s’han publicat en els darrers dies segons les quals el president del club, Chen Yansheng, estaria interessat a comprar el Joventut de Badalona. “No hi ha res sobre el bàsquet”, ha dit Robert. En qualsevol cas, ha afegit que no “sabem cap a on ens portaran les coses”, deixant oberta una hipotètica possibilitat que més endavant el club pugui créixer amb noves seccions al marge de la del futbol.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa